DOLAR 32,5241
EURO 34,7572
ALTIN 2.406,89
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Sigara Cildi Nasıl Etkiler?

20.08.2020
A+
A-

Medikal Estetik Hekimi Dr. Meltem Ayran, sigaranın cilde verdiği zararlar hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, ‘Birçok insan küçük yaşlarda sigaraya başlar. Ve alışkanlık haline gelen bu davranışın yaşamımızı ve sağlığımızı nasıl etkilediğini sorgulamayı da bir süre sonra bırakabiliyoruz. Çünkü tanıdığımız bildiğimiz hemen hemen herkes sigara içiyor. Ve biz bu nikotin maruziyetinden bir şekilde kurtulamıyoruz’ dedi.

SİGARA NASIL KIRIŞIKLIĞA NEDEN OLUR?

Dr. Ayran, ‘Sigara nasıl kırışıklığa neden olur?’ sorusunun cevabı ise şöyle; Sigaradaki toksinler, cildimizdeki kolajen ve elastin lifleri doğrudan yıkar, bu yapılar normalde cildi sıkı ve formda tutan yapılardır. Böylece yaşlanma hızlanır ve kırışıklıklar artar. Nikotin, damarları daraltır, cilde yetersiz besin ve oksijen gider. Sigarada 4 binden fazla bilinen kimyasal var.

Sigara içmeye yeni başladıysanız cildinizdeki değişimleri göremeyebilirsiniz belki, 10 yıl boyunca sigara içen kişilerin ciltlerindeki değişim kendi yaşıtlarıyla kıyaslandığında önemli derecede fark edilir. Ayrıca sürekli sigara dumanına maruz kalmak ve sigara içerken yapılan mimik hareketleri de, dudakların büzülmesi, gözlerin kısılması gibi… kırışıklıkları artırır’ diye konuştu.

Dr.Meltem Ayran, ‘Sigaranın etkilerinden kurtulmak için geç değil, her an karar verip sağlığınız ve güzelliğiniz için olumlu bir adım atarak sigarayı bırakabilirsiniz’ dedi.

İLİşKİLİ HABERLER Tiryakilere Tek Seferde Sigara Bıraktıran Tedavi

Tiryakilere Tek Seferde Sigara Bıraktıran Tedavi

Bu Besinler Sigaranın Etkisini Azaltıyor

Bu Besinler Sigaranın Etkisini Azaltıyor

E-sigaralar Koronavirüs Riskini Artırıyor

E-sigaralar Koronavirüs Riskini Artırıyor

Covid-19'a Karşı Önlem Alan İspanya Sigara İçmeyi Yasakladı

Covid-19’a Karşı Önlem Alan İspanya Sigara İçmeyi Yasakladı

İLİşKİLİ GALERİLER Sigarayı Bırakmanızı Sağlayacak Besinler

Sigarayı Bırakmanızı Sağlayacak Besinler

Sigarayı Bıraktığınızda Vücudunuzda Bunlar Oluyor

Sigarayı Bıraktığınızda Vücudunuzda Bunlar Oluyor

Sigara ile Tütün Ürünlerinde Vergi Artışı

Sigara ile Tütün Ürünlerinde Vergi Artışı

Sigaranın Zararlarını En Aza İndirmenin 10 Yolu

Sigaranın Zararlarını En Aza İndirmenin 10 Yolu

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.