DOLAR 32,4031
EURO 34,5974
ALTIN 2.384,54
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Sıfır vakaya ne süre ulaşabiliriz?

03.06.2020
A+
A-

Afiyet Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Koronavirüs salgınıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “15 Haziran’da çok önemli rahatlama bekliyorum” dedi.

Sıhhat Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Kara, Koronavirüs salgınına ilişkin tedbirlerin gevşetilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bir televizyon kanalında konuşan Kara, “15 Haziran’da çok önemli rahatlama bekliyorum. Türkiye’nin almış olduğu önemler çok manâlı, ilaçlarla önemli bir başarımız var. Kaybımız var bu can yakıcı bir durum lakin dünya sıralamasında iyi yerdeyiz. Bir can kaybını ve bir vakayı başarısızlık olarak değerlendirmeyiz. Seyahatlerimizde kurallara uymalı ve çok dikkat etmeliyiz” dedi.

Sosyal uzaklık kurallarına uyarı edilmesi gerektiğini gösteren Kara “Sosyal mesafe en az 1.5 metre olmalı. Bir insanla karşılıklı konuşurken aramızdaki 60 cm olmalı” dedi.

Kara, CNN Türk’te yaptığı açıklamada da kurallara uyulursa Ağustos’ta Koronavirüs’ün bitebileceğini söyledi. Kara, 2 yaşın altındaki çocuklarda maske kullanılmaması konusunda uyardı. Kara maske yerine bu çocuklara yüz koruyucu siperlik kullanılması gerektiğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.