DOLAR 32,3535
EURO 35,1812
ALTIN 2.324,98
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Siber zorbalığa karşı 5 tedbir!

04.02.2020
A+
A-

Türkiye Gazetesi’nden Ömer Temür’ün haberine göre siber zorbaların son kurbanı ise genç oyuncu Aslı Bekiroğlu oldu. Bekiroğlu’nun özel fotoğraflarını sosyal medyada servis eden siber zorbalar sadece ünlüleri değil sıradan vatandaşları da hedef alıyor. Özellikle bulut tabanlı olarak hizmet veren platformlara yönelik saldırılar düzenleyen siber zorbalar aynı zamanda, bilgisayar, akıllı telefon ve tabletler aracılığıyla bilgilere ulaşıyorlar.

Eğer sizde bir kurban olmak istemiyorsanız Kaspersky’nin şu tavsiyelerine kulak verin: 

¥ Her hesabınız için ayrı ayrı ve güçlü olduğundan emin olduğunuz parolalar kullanın.
¥ Hesaplarınızı güvende tutmak için mümkün olan hizmetlerde iki adımlı doğrulama kullanın.
¥ Cihazlarınızı korumak için uç nokta koruma çözümleri kullanın çünkü kullandığınız her bir cihaz, bulut hesaplarınıza açılan bir geçittir. Hangi verilerinizi bulut tabanlı platformlarda saklayıp hangilerini saklamayacağınızı sınıflandırın. En hassas bilgilerinizi saklamak için (ister kişisel ister profesyonel hayatınıza ait bilgileri içeriyor olsun) sadece buluta güvenmeyin.
¥  Mobil cihazların çalınması veya kaybolması çok muhtemel bir senaryo. Cihazın kendisinde hassas verilerin depolanmadığından emin olun. Eğer mümkünse bu verileri şifrelenmiş şekilde saklayın. 
¥ Eğer yüksek derecede hassasiyeti bulunan verileri depolamak istiyorsanız (fotoğraf ve video da dâhil), cihazın buluta otomatik yedekleme yapmadığını iki defa kontrol edin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.