DOLAR 32,2689
EURO 34,7577
ALTIN 2.402,17
BIST 10.296,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 20°C

Siber skandal büyüyor çiftçilere 9 aydır ödeme yok

24.08.2021
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Taylan Büyükşahin’in haberine göre Bakanlığın veri tabanının çökmesi nedeniyle 9 aydır buzağı desteklerinin ve çiğ süt teşvik primlerinin ödenmediğini söyleyen CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, benzer bir siber saldırının İçişleri Bakanlığı’na yapıldığını belirtti.

BİLİŞİM GÜVENLİĞİ

Türk Telekom’un özelleştirilmesi süreciyle bu bilişim güvenliğinin kaybolmaya başladığını kaydeden Gaytancıoğlu, “Çiftçiye desteklemeleri ne zaman ödenecek diye sorduğumuzda sessizliğe bürünen bir bakanlık var. Buzağılar düve oldu. Yakında onlar da yavrulamaya başlayacak ama ortada destek yok” dedi.

Tarım Bakanlığı’ndan sonra yeni hedef İçişleri Bakanlığı

Sayıştay’ın daha önce veri güvenliği konusunda Tarım ve Orman Bakanlığı’nı uyardığını ifade eden Okan Gaytancıoğlu, “Şu anda bakanlık birçok veriyi kaybetmiş durumda” dedi. Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin bu nedenle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından görüşmeye çağrıldığını söyleyen Gaytancıoğlu, benzer saldırıların diğer bakanlıklara da yapıldığını anlattı. Gaytancıoğlu, İçişleri Bakanlığı’nda polislerin yer değiştirme taleplerinin siber saldırı nedeniyle işleme alınamadığının konuşulduğunu aktardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.