DOLAR 32,4432
EURO 34,7597
ALTIN 2.441,10
BIST 9.919,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Siber saldırılardan korunma yöntemleri

12.03.2018
A+
A-

TechInside‘ın haberine göre, bu yıl Mayıs ayında Güney Afrika’da düzenlenecek olan ITWeb Security Summit 2018’in konuşmacıları arasında dünyanın en önemli siber güvenlik uzmanlarından Mikko Hypponen de var. Hypponen F-Secure firmasının Araştırma Direktörü. 1991’den beri ekibiye birlikte dünyanın en büyük virus ataklarıyla mücadele eden Hypponen, ABD, Avrupa ve Asya’daki yasal düzenlemeler yapan kuruluşlara da yardımcı oluyor.

Geçtiğimiz aylarda Soysal Danışmanlık tarafından düzenlenen Perakende Günleri için İstanbul’a gelen Hypponen, Türkiye’nin virüs saldırısı ve kötü amaçlı yazılım yaygınlığı açısından çok kaygı verici bri noktada olduğunu gösteren bir grafik sunmuştu. Konuşmasında hacker’ların her an saldırıya hazır olduğunu hatırlatan Hypponen, izleyilere şifrelerini nasıl koruyabilecekleri hakkında on maddelik bir tavsiye listesi paylaşmıştı.

Bu liste şu şekilde:

1. Kullandığınız her hesap için ayrı bir şifre oluşturun.
2. Mümkün olduğunca uzun bir şifre yaratmaya özen gösterin.
3. Sizin hakkınızdaki bilgilerden yararlanılarak tahmin edilmesi kolay olacak sözcükler seçmeyin. (Aile fertleri, ev hayvanlarının isimleri, doğum tarihleri gibi)
4. Utandıracak sözcükler seçmeyin.
5. Tahmin edilmesi zor olacak password’ler yaratmanıza yardımcı olacak uygulamalardan yararlanın.
6. Hack’lendiğinizi öğrenmenize yardımcı olacabilecek “Have I been pwned? benzeri programlar kullanın.
7. Arama çubuklarının şifrelerinizi kaydetmesine ve sizi hatırlamasına izin vermeyin.
8. Parmakla tanıma işlemi için, yazı yazarken az kullandığınız ve ekrana dokunurken kullanmadığınız bir parmağınızı tercih edin.
9. E-posta hesabınızı korumaya alın.
10. Mümkün olduğunca iki basamaklı bir doğrulama işlemi uygulayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.