DOLAR 32,3610
EURO 34,9649
ALTIN 2.325,21
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Sezen Aksu’nun firari havuzu apar topar dolduruldu!

20.06.2020
A+
A-

Sezen Aksu’nun 50 metrelik boru yoluyla deniz suyu çektiği havuzunun kaçak olduğu tespit edilmişti. Yeni Yüzyıl Gazetesi’nin ruhsatsız havuzu gündeme taşıyan ısrarlı yayıncılığının arkasından, firari havuz apar topar dolduruldu. Aksu’nun havuzunun içi çakıl taşı ve kumla kaplanarak üstüne çim örtüldüğü gözlenirken, havuzu çevreleyen beton blokların ise bütünüyle yıkılmadığı dikkatlerden kaçmadı.

İNCELEME BAŞLATILDI

İzmir’in Karaburun ilçesindeki Manal Koyu’nda lüks villası yer alan Sezen Aksu’nun, geçen yıl mühürlenen havuz inşaatını usulsüzce tamamladığı ve havuzdan denizin içine 50 metrelik boru döşettiği ortaya çıktı. Vatandaşların şikayeti üstüne lüks villaya giden Karaburun Belediyesi, Kıyı Kanunu zarfında durumu polise haber verdi. Bu sırada Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü de konuyla ilgili çözümleme başlattı.

BELEDİYE SUSMAYI SEÇTİ

İncelemede 50 metrelik boruyla denizden kaçak havuza deniz suyu çekilip boşaltıldığı belirlendi. Karaburun Belediyesi, geçen yıl yine şikayet üzerine villaya gidildiğini, yüzme havuzunun ruhsatsız olduğu için 21 Haziran 2019’da mühürlendiğini açıkladı. Oysa belediyenin havuzu sadece mühürlemenin ve para cezası kesmenin ötesine geçmemesi kafalarda soru işareti bıraktı. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü konuyla ilgili bir müfettiş görevlendirirken, bugüne kadar yıkım işlemi gerçekleştirilmeyen kaçak havuzla ilgili bilgi istedi. Meşhur sanatçının daha önce mühürlenen ve mührün kırılarak inşaatına devam ettiği saptama edilen ruhsatsız havuzu için bir felaket kararının olup olmadığı konusunda Karaburun Belediyesi ise susmayı tercih etti. Firari olmasına karşın 1 yıldır hiç dokunulmayan ve bu da yetmezmiş gibi 50 metrelik boruyla içine deniz suyu pompalanan havuzla ilgili garip bir gelişme yaşandı.

BETON BLOKLAR DURUYOR

Yeni Asır Gazetesi’nden Metin Burmalı’nın haberine kadar kaçak havuzun birileri göre apar topar doldurulduğu görüldü. Çakıl taşları ve kumla kapatıldığı tahmin edilen firari havuzun üzeri de hazırlanmış çimle örtüldü. Havuzun etrafını çeviren beton blokların ise halen yerinde durduğu gözlendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.