DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Seyahatlerde HES kodu dönemi! Nasıl alınır? Uçak ve tren seyahatlerinde yeni dönem! Yaşam Eve Sığar ya da SMS ile HES kodu nasıl alınır, nedir? İşte…

20.05.2020
A+
A-

HES kodu her defasında yeniden oluşturulduğu için TC Kimlik Numarası gibi kişisel verilerin başka biri ile paylaşılmasına gerek kalmayacak.

1 – Yaşam Eve Sığar uygulaması üzerinden “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girin

2 – Kod Oluştur butonuna tıkladıktan sonradan kullanıma süresi seçilerek kodu oluşturun.

SMS HES kodu alma – Mesaj ile HES Kodu nasıl alınır?

Bu kodu meydana getirmek için Hayat Eve Sığar uygulamasını kullanmak zorunda değilsiniz. SMS yöntemi ile buna erişim temin etmek mümkün.

1 – HES yazarak arasında boşluk bırarak sırasıyla: TC Kimlik Numarası – T.C Kimlik Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve Paylaşım Süresini ( Gün Süresi) yazarak 2023’e gönderin.

Örnek SMS: HES 12345678901 1234 45

Yaşam Eve Sığar uygulaması indir

Yaşam Eve Sığar uygulaması, T.C. Sağlık Durumu Bakanlığı göre COVID-19 konusunda vatandaşları bilgilendirmek, rehberlik etmek, salgını minimuma indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla geliştirildi. Telefon numaranızı doğrulayarak uygulamaya antre yapabilir ve online corona virüs testinden, tehlikeli bölgeleri görüntülemeye değin birçok işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

bununla birlikte hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi esas gereksinim noktalarını harita üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Aile bireylerinizi uygulamaya ekleyebilir ve onlarında da tasdik vermesi halinde bulundukları bölgeyi, o bölgenin tehlike durumunu görebilirsiniz.

Android için Yaşam Eve Sığar indir linki: Hayat Eve Sığar – Google Play Store

iPhone ve iPad gibi cihazlar için – iOS linki: Hayat Eve Sığar – App Store

Sınavlar Maske ile Başlayacak

Sınavların nasıl yapılacağı konusunda bir kılavuz yayınlanacağını gösteren Sıhhat Bakanı, bütün öğrencilerin maskeyle sıralarına oturacağını, uzaklık sağlanması halinde maskeyi çıkarabileceğini açıkladı.

Test Sayıları Ne durumda?

Bilim Kurulu’nun kimlere test yapılabilir diye bir algoritması var. Deneme sayılarını bazı noktalarda gitgide artarak artırıyoruz. Muhakkak bölgelerde herkese yapılacak test. OSB’lerde 50 bine yakın kişiye test yapıldı. Bu 50 bin testte fazla çıkma oranı binde 3,5. Yani fazla düşük.

65 Yaş Üstüne Gezi Müjdesi

Corona virüs ile çaba döneminde büyüklerimizin, büyük fedakarlık gösterdiğini ve Bilim Kurulu toplantısı öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü gösteren Bakan Koca, “65 yaş üzeri büyüklerimizden memleketlerine gideceklere, 1 ay dönmemek üzere, bir izin durumu yarından itibaren söz konusu olacak.” ifadelerini kullandı.

Virüsün etkisini yitirip yitirmediğine dair bir şey anlatmak baskı lakin salgının Türkiye’de etkisinin azaldığı bir hakiki. Kaymakamlıktan alınan izinle yanından en fazla 2 kişi refakatçiyle gidiş sağlanabilecek.

Bu rehberimiz HES Kodu alma konusunda size asistan oldu mu? HES Kodu nasıl alınır? sorusunu cevapladığımız bu kılavuz hakkında aklınıza takılanları ve görüşlerinizi yorumlar yoluyla bize iletebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.