DOLAR 32,3254
EURO 34,7388
ALTIN 2.408,18
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Seyahate çıkacaksanız bu uyarılara dikkat!

02.06.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Nazan Doğaner Halıcı’nın haberine tarafından pandemi sürecinde hayat ağır ağır normale dönerken alınması gereken önlemler konusunda da dikkatli adet edinmek gerekiyor. Mesela yolculuk serbestliğiyle birlikte önümüzdeki günlerde şehirlerarası yolculukların artması zaruri olacak. Prof. Dr. Pınar Çıragil bu konuda dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle sıraladı:

– Uçak yolculuklarında maske, sosyal uzaklık kurallarına mutlaka uyulmalı.

– Terminal binasında kapı kolları, ekranlar, trabzanlar ya da asansör butonlarını kullandıktan sonradan mutlaka su ve sabunla eller yıkanmalı veya el dezenfektanı kullanarak el hijyeni sağlanmalı.

ASANSÖR KULLANMAYIN

– Terminallerde de mümkün olduğu kadar asansör yerine merdiven kullanılmalı. Asansörler kullanılacaksa da sosyal uzaklık göz önünde bulundurularak asansöre olağan kapasitesinin yüzde 30’u kadar kişinin binmesi sağlanmalı.

– Bütün önlemlere rağmen yolcuların uçuş esnasında yanlarında el antiseptiği bulundurmaları daha yardımcı olacaktır.

– Uçak içinde kullanılacak ikram masaları, ekranlar, güvenlik kemerleri, kol dayama yerleri ve koltuk üstü bagaj konulan dolaplar kullanıldıktan daha sonra mutlaka eller dezenfektan ile temizlenmeli. Dezenfektan kullanmadan önce de ellerle yüz, ağız, burun ve gözlere dokunmamaya uyarı edilmeli.

– Uçakta kullanılan battaniyeler, koltuk başlığı kılıfları veya kulaklık gibi iki taraflı kullanılan eşyaların dezenfeksiyonu hava yolu şirketleri göre yapılmış olsa da en azından kısa uçuşlarda kullanmamaya uyarı edilmeli.

Yanınıza maske ve dezenfektan alın

– Özel araçla ve otobüsle seyahatlerde yolculuğa çıkmadan önce durmadan kullanılacağı düşünülerek yeterli miktarda el dezenfektanı, maske gibi kişisel koruyucu ekipmanlar bulundurulmalı. Mümkünse yedeklerinin olduğu bir çanta oluşturulmalı.

– Kendi aracımızla seyahat ederken, aile bireyleriyle birlikte yapılan seyahatler için maske kullanmaya lüzum olmayabilir. Ama aile bireylerinden öbür bir birey varsa araç içinde bulunanların maske hatta mümkünse siperlik takması yararlı olacaktır.

– Arabada maksimum 3 kişiyle gezi etmeye uyarı edilmeli.

– Mola yerlerinde mutlaka sosyal mesafe kurallarına uyulmalı.

– Tuvaletlerde sifon kapak kapalıyken çekilmeli ve mutlaka klozet örtüsü kullanılmalı.

– Tabak, çatal, bıçakların tek kullanımlık olmasına özen gösterilmeli.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.