DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Şevket Çoruh’tan Sabah yazarına ‘iban’lı cevap!

29.05.2020
A+
A-

Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, koronavirüs salgını sebebiyle 17 Mart’ta perde kapatan tiyatroların emekçileri göre başlatılan “Tiyatromuz Yaşasın” kampanyasından bahsettiği yazısında şunları yazmıştı:

“Salgından önce özel tiyatrolar altın çağını yaşıyordu, bazı oyunlara 100-150 liraya bilet bulunamıyordu, devlet yeniden yardım yapsın lakin kuzum siz de hiç mi kenara para koymadınız?”

Mevlüt Tezel, “Tiyatromuz yaşasın’ ama nasıl?” başlıklı yazısında, Tiyatromuz Yaşasın İnisiyatifi Yürütücü Kurulu üyesi Gizem Duman Şeşen’in aradığını ve “Keşke her tiyatro 100-150 liraya bilet satsaydı da salgını eksik hasarla atlatabilseydik. 100- 150 liraya bilet satanlar dört-beş tiyatro topluluğu” dediğini aktardı.

“ÖZEL TİYATROLARIMIZIN DAHA ÇOK YARDIMA İHTİYACI VAR”

“Şeşen, kampanyanın Türkiye’nin dört bir yanından 427 tiyatronun katılımıyla 30 bini aşkın imzaya ulaştığını belirtti” diyen Mevlüt Tezel, şunları yazdı:

“Salgın yüzünden özel tiyatroların yaşam mücadelesi verdiğini belirten Şeşen, özel tiyatroların ivedi devlet desteğine gereksinim duyduğunu sözlerine ekledi. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile iletişime geçilmiş lakin tiyatro emekçileri sürecin daha süratli ilerlemesini istiyorlar.

Tiyatro emekçileri, devlet ödeneği, ödenti muafiyeti, Ocak ayına dek fatura ödemelerinin dondurulması, salon kiralarının ve prim borçlarının devlet tarafından karşılanması, bütün tiyatro emekçilerine kişisel fiziksel destek sağlanmasını istek ediyorlar. Bu taleplerin ne kadarı karşılanır bilmem lakin tiyatroların kamusal faydaları için yaşatılmaları gerekiyor. Film yapımcıları dijital platformlara eser satarak, dizi çekerek bir şekilde ayakta duruyorlar fakat özel tiyatroların satacak dijital ürünü de değil! Kısacası özel tiyatrolarımızın daha çok yardıma ihtiyacı var.”

ŞEVKET ÇORUH’TAN YANIT

Ünlü tiyatro sanatçısı, oyuncu Şevket Çoruh, Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel’in “Salgından önce özel tiyatrolar altın çağını yaşıyordu, bazı oyunlara 100-150 liraya bilet bulunamıyordu, devlet yine takviye yapsın fakat kuzum siz de hiç mi kenara para koymadınız?” ifadelerine tepki gösterdi.

Şevket Çoruh, “Hiç mi kenara para koymadınız Ülke altın çağını yaşarken halka iban gönderiyorsunuz?” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında vatandaştan para istenmesini hatırlattı.

İşte o mesaj:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.