DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Serbest bırakılan fenomen Ece Ronay, cephesinden açıklama: Telefon ve konutunda suç aletine rastlanmadı

Eski eşinin iş yerinin kurşunlanmasını azmettirdiği gerekçesiyle gözaltına alınan ve işlemlerin ardından serbest bırakılan fenomen Ece Ronay’ın avukatı yaptığı açıklamada “Gözaltındayken gerçeğin ortaya çıkması için elinden gelen tüm çabayı serf etti. Telefonunda ve konutunda suç aletine rastlanmadı” dedi.

20.12.2023
A+
A-

Eski eşinin iş yerinin kurşunlanmasını azmettirdiği iddiasıyla gözaltına alınan fenomen Ece Ronay, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ronay’ın sosyal medya hesabından avukatı aracılığıyla yapılan açıklamada telefon ve evinde yapılan aramada bir suç delilinin bulunmadığı açıklandı.

“YALNIZCA MALA ZARAR VERME SUÇU İŞLEME ŞÜPHESİ VAR”

Ece Ronay‘ın avukatları tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Müvekkil Ece Ronay Taylan, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 15.12.2023 tarihinde, ‘Tehdit’ ve ‘Kasten Yaralamaya Azmettirme’ suçlarını örgüt kapsamında işlemiş olabileceği şüphesi ile gözaltına alınmış ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde 17.12.2023 tarihinde ifade vermiş; 18.12.2023 tarihinde ise İstanbul Anadolu Adliyesi’ne sevk edilmiştir. İstanbul Anadolu Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınan ifadesinin ardından ‘Tehdit’ ve `Kasten Yaralamaya Azmettirme’ suçlarının gerek örgüt kapsamında gerekse de şahsi olarak müvekkile isnat edilebilir olmadığına karar verilmiş, yalnızca ‘Mala Zarar Verme’ suçunu işlemiş olabileceği şüphesi ile yurtdışına çıkış yasağı ve imza uygulaması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmiştir.”

“YALNIZCA YURTDIŞIMA ÇIKIŞ YASAĞI VAR”

“Sulh Ceza Hakimliği’nce imza uygulamasına bile gerek görülmemiş olup, yalnızca yurtdışına çıkışının yasaklanması suretiyle adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmedilmiştir. Yurtdışına çıkış yasağının uygulanmasına gerek bulunmadığının da en kısa sürede anlaşılarak, söz konusu tedbirin kaldırılacağı kanaatindeyiz. Soruşturma sürecinin hızla nihayetlendirilerek, Müvekkile isnat edilen ‘Mala Zarar Verme’ suçunun da işlenmediğinin ortaya çıkacağına dair inancımız tamdır.”

“TELEFON VE KONUTUNDA SUÇ ALETİNE RASTLANMADI”

“Müvekkil gözaltına alındığı andan, sorgusu tamamlandığı ana dek geçen bu süreçte, maddi gerçeğin ortaya çıkması adına elinden gelen tüm çabayı sarf etmiştir. Nitekim bu hususta kendi telefonlarının incelenmesi için şifrelerini dahi Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kolluk Birimleri ile paylaşmıştır. Kamuoyuyla paylaşılan operasyon anına ilişkin görüntüler ve bu görüntülere ilişkin olarak kamuoyuna yansıyan çeşitli yorumların aksine; müvekkilin konut aramalarında herhangi bir suç aletine rastlanılmadığı gibi, yıllardır kullanımında olan telefonunda da herhangi bir suça ilişkin hiçbir emareye rastlanmamıştır. Bu izahatla; eleştiri sınırları dahilinde kalanlar hariç olmak üzere art niyetli davranış ve hakaretlerin takipçisi olduğumuzu hatırlatır, müvekkilimizin ‘masumiyet karinesine’ ve de ‘lekelenmeme hakkına’ saygı gösterilmesi gerektiğini saygılarımızla kamuoyuna duyururuz.”

Haberler.com

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.