DOLAR 32,5347
EURO 34,8622
ALTIN 2.422,43
BIST 9.703,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Şen çifti parabolik uçuş için eğitim aldı

24.02.2020
A+
A-

Birkaç yıldır ABD’de yaşayan işadamı Adnan Şen’le güzel eşi Begüm Şen, geçtiğimiz gün aksiyonun zirvesine çıktı… Sosyetik çift, uzaya gidemese de yerçekimsiz ortamda bulunmanın keyfini yaşadı. Las Vegas’a giden Begün ve Adnan Şen ikilisi, burada parabolik uçuş yapmak için kısa bir eğitim aldı.

Takvim Gazetesi’nin haberine göre 46 yaşındaki sosyetik güzel ve ünlü işadamı, daha sonra da parabolik uçuş uçağıyla gökyüzüne çıkıp sıfır yer çekimi deneyimi yaşadı. Çift, kişi başı 5 bin 400 dolar yani 33 bin lirayı gözden çıkardı. 22 saniye boyunca ayakları yerden kesilen Şen çifti, uçaktaki renkli anlarını da sosyal medyadan paylaşarak herkesi imrendirdi. 

Uçağa binmeden poz veren Adnan ve Begüm Şen, yaşadıkları deneyim sonrası çok mutlu olduklarını söyledi.

PARABOLİK UÇUŞ NEDİR?

Yerçekimsiz ya da mikro yerçekimini elde etmek adına yapılan uçuşlardır. Amaçları yerçekimini en aza indirgemektir. Parabolik uçuş yapıldığı sırada 24 bin feetteki uçakta bulunan kişiler yaklaşık 22 saniye kadar yerçekiminden koparlar. O saniyeler boyunca uçakta yerçekimi olmaz ve uçma gerçekleşir. Bu yöntem astronotların uzaya çıkmadan önce yaptıkları bir egzersizdir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.