DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

Selçuk Üniversitesi, bilim insanlarını bir araya getirdi

15.09.2023
A+
A-

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı tarafından “12. Uluslararası Balkan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (BAPRAS) Kongresi” düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı ev sahipliğinde Balkan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (BAPRAS) ile Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (TPRECD) katkılarıyla Selçuklu Kongre Merkezi’nde 12. Uluslararası Balkan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (BAPRAS) Kongresi yapıldı. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kongre öncesi 10 eğitimci, canlı ameliyatlar ve kurslarla dünyanın farklı ülkelerinden gelen 30’un üzerinde doktora eğitim verdi. Kongrede katılımcılara estetik ve plastik cerrahiyle ilgili yeni gelişmeler hakkında bilgiler aktarıldı. İngilizce düzenlenen kongrede, canlı ameliyatlar ve uygulamalarla katılımcılara pratik bilgiler de verildi. Kongre çerçevesinde Türkiye’nin yanı sıra Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan ve Özbekistan’ın katılımıyla Türk Cumhuriyetleri Plastik Cerrahi Zirvesi de yapıldı.

Kongrede konuşan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Türkiye Yüzyılı’na girerken birçok alanda dikkat çekici gelişmelere tanık olunduğunu belirterek, “Bugün Türkiye, plastik cerrahi alanında dünyanın 5. ülkesi konumunda. Selçuk Üniversitesi olarak eğitim, araştırma ve sağlık hizmetlerinde önemli adımlar attık. Tıp, Hemşirelik, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Sağlık Bilimleri Fakültelerine ev sahipliği yaparak sağlık bilimlerine büyük önem veriyoruz. Bu fakültelerin varlığı aynı zamanda halk sağlığına bütünsel bir yaklaşıma olan bağlılığımızı da yansıtıyor. Sağlıkta ileri teknolojilerin dönüştürücü gücüne inanıyoruz. Yenilikçi eğitim yöntemleri alanında önemli yatırımlar yaptık. Sanal gerçeklik teknolojisiyle donatılan Simülasyon Eğitim Merkezi’miz, öğrencilerin tıbbi operasyonları benzeri görülmeyen bir gerçeklikle uygulamalarına imkan tanıyor. Bu yenilikçi yaklaşım, kadavra ihtiyacını ortadan kaldırıyor ve tıp pratisyenlerimize uygulamalı deneyim kazandırarak onları modern sağlık hizmetlerinin zorluklarına ve fırsatlarına hazırlıyor” dedi.

Kongreye Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nedim Savacı, BAPRAS eski Başkanı Prof. Dr. Ali Barutçu, TPRECD eski Başkanı Prof. Dr. İbrahim Yıldırım, TPRECD Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirdöver ve Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Tosun da katıldı.

13 Balkan ülkesi ve Orta Asya cumhuriyetlerinden bilim adamlarının katılımıyla bu yıl 12.’si düzenlenen kongreye Türkiye 2. kez ev sahipliği yapıyor. 40 oturumun yapılacağı kongrenin bir günü Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde canlı ameliyatlar ve canlı kurslar, 3 günü de 4 salonda oturumlar şeklinde planlandı. 400’e yakın bilim adamının katılacağı ve 300’ün üzerinde bildirinin sunulacağı kongre çerçevesinde Konya kültürünü tanıtmak için sosyal programlar ve şehir turları da planlandı. Balkan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği’nin bu yıl federasyon haline getirilerek daha aktif çalışması sağlanacak. Türkçe Konuşan Ülkeler Plastik Cerrahları Derneği kurulumu için de Konya ev sahipliği yapacak. Kongre 16 Eylül’de sona erecek.

Selçuk Üniversitesi, bilim insanlarını bir araya getirdi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.