DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Seher Karakuş, Kemik Tümörü ile Mücadele Sonrası Yeniden Ayağa Kalktı

Seher Karakuş’un kemik tümörüyle savaşı sonrası yeniden ayağa kalkışını anlatan ilham verici bir başarı hikayesi ve azim dolu anlar.

09.08.2025
A+
A-

Diyarbakır’dan Ankara’ya getirilen Seher Karakuş, 8 yaşında sol bacağında tespit edilen tümörle mücadele ediyor. Kemoterapi ve iki ameliyatın ardından hastalığı ilerlerken, enfeksiyon nedeniyle bacağı kısaldı ve yürüyemez hale geldi. Doktorlar, bacağını kesmeyi önerdi; bu süreç Seher için en büyük korku oldu. Ancak Murat hoca tarafından yürütülen operasyonlar sonunda tümör tamamen temizlendi ve bacağındaki 25 santimlik fark 10 santime indirildi. Şimdi tek başına yürüyebilecek kadar iyileşti ve koltuk değnekleriyle adımlar atmaya başladı. Yaşadığı zorlukları ve tedavi sürecini günlüklerine yazan Seher, bu deneyimleri bir kitabın temelini oluşturuyor.

Seher, hastalığı öğrendiğinde yalnızca bir hedef belirledi: yaşamak ve yürüyebilmek. Doktorlar önce bacağın kesilmesini önermişti; o an için en büyük korkusu buydu. Olaylar gelişirken, Dr. Murat’ın ameliyatı önceliğe dönüştü ve başarıyla sonuçlandı. Şimdiyse Seher, hayata yeniden tutunmanın sevincini yaşıyor. Lola görevlisinin sözleriyle hareket eden Seher, artık günlük yaşamında bağımsız adımlar atma yolunda ilerliyor ve ikinci kitabını bu süreçte yazmaya devam ediyor.

Çocukluk çağında okula gidemeyen Seher, evde eğitim görüyor; nadiren arkadaşlarını görmek için okula gidiyor. İlk ameliyatlardan sonra yürümekte güçlük çeken Seher için umut, tedavinin ilerleyen aşamalarındaydı. Sinan hoca’nın “yürüyeceksin” mesajı ise ona yeniden hareket etme cesaresi verdi ve bir süre sonra adımlarını atabildi. Yaşadığı zorluğun ortasında bile mutluluğu, iyileşmenin verdiği güvenle büyüdü.

Hastanede geçirdiği günleri ve hastalıkla mücadelesini kaleme aldığı günlükler, Seher için yalnızca bir anı değil, başkalarına örnek olmak amacı taşıyor. Birinci kitabını on yaşında yazmaya başlayan Seher, şimdi ikinci kitabını tamamlamaya çalışıyor. Amacı, benzer durumdaki hastaların bilinçlenmesini sağlamak ve onların umudunu güçlendirmek.

Doktorlar, Seher’in yatağa bağımlı hâlini geride bıraktığını ve artık tamamen desteksiz yürüyebilecek konuma geldiğini belirtiyor. Geciktirilmiş bir operasyonun ardından bile ileriye dönük hedefler netleşti: net biçimde bağımsız yürüyebilmek ve günlük hayata dönmek. Şu an protez kullanımı da devreye girecek adımlar arasında; cilt durumu iyi, iyileşme süreci umut vaat ediyor.

“Kanserimizi yendik; en önemlisi bu.” diyen Op. Dr. Sinan Yılmaz, Seher’in bacağını kurtarmanın sevincini taşıyor ve enfeksiyonun negatif çıkmasıyla morali yükselen aile için yeni hedefleri belirliyor: fizik tedavi ve adaptasyonla günlük hayata dönüştürmek. Seher için umut, yavaş da olsa günlük yaşama karışmak ve kendi ayakları üzerinde yürümeyi başarabilmek üzerine kurulu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.