DOLAR 32,5976
EURO 34,7428
ALTIN 2.506,53
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Sedat Peker savcılığa, ‘Hakkımda kırmızı bülten var mı?’ diye sormuş

27.05.2021
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre 4 ve 5 Mart’ta savcılıklara verilen dilekçelerde Peker’in avukatları, kamuoyunda kırmızı bülten çıkarıldığına dair bilgilerin yansıtıldığını belirtti. Peker hakkında bir soruşturmanın bulunmadığını belirten avukatlar dilekçelerde, herhangi bir dosya nedeniyle de savcılık ve polis tarafından ifadesinin alınması yönünde bir çağrı yapılmadığını belirtti.

BURSA SAVCILIĞINA VERİLEN DİLEKÇEDE KÖFTECİ YUSUF YER ALDI

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan dilekçede ise Köfteci Yusuf olayı yer aldı. Dilekçede 2019’da Köfteci Yusuf ile ilgili ortak olduğuna dair bilgilerin kamuoyuna yansıması üzerine Sedat Peker’in sosyal medya hesabından bu ticari firma ile ortak olmadığı yönünde açıklama yaptığı yer aldı. Dilekçede, “Sedat Peker’in açıklamasının ardından Köfteci Yusuf ile aralarında ticari ilişki, ticari teklif, proje ya da ortaklık hazırlığı olmamasına rağmen işyeri sahiplerinin müşteki sıfatıyla başlattıkları soruşturmalarda savcılıklar hakkında soruşturma başlatıldığı iddialarının kamuoyuna yansımıştır” dendi.

Sedat Peker’in Köfteci Yusuf ile ilgili kişi ve kurumlara karşı suç işlemediği böyle bir iddia ile ilgili kendisinin bilgisine başvurulacak bir soruşturmanın olmadığı yer aldı.

Dilekçede, “Hakkında yakalama kararı olmayan bir kimse hakkında kırmızı bülten çıkarmak ve o kişinin görüldüğü yerde yakalanmasını talep etmek hukuka aykırı olduğu ülkemiz mevzuatlarına da aykırıdır” dendi.

YANINDA KORUMA POLİSİ VAR

Sedat Peker’in Karadağ Cumhuriyeti’nde 31 Ocak 2021’e kadar resmi oturum sahibi olduğunun belirtildiği dilekçelerde, yanında devletin resmi polisinin olduğu ve bulunduğu ülkenin büyükelçiliğinde ifadesinin alınmasının olanaklı olduğu ifade edildi.

Dilekçelerde, Peker’in adının 15 Temmuz darbe teşebbüsünde Akıncılar üssünde bulunan ölüm listesinde yer aldığı, FETÖ kumpası olan ve Yargıtay’ın bozduğu Ergenekon davasında 2 yıl hapis yattıktan sonra beraat ettiği ve sol örgütlerin ölüm listesinde bulunduğu belirtildi.

Peker’in avukatları herhangi bir resmi soruşturma nedeniyle ifade vermek üzere çağrılmaksızın hakkında kırmızı bülten çıkarılmasının hukuka aykırılığı nedeniyle yasal haklarını saklı tuttuklarını belirterek hukuka aykırılığın bir an önce giderilmesini talep etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.