DOLAR 32,3713
EURO 34,7774
ALTIN 2.410,97
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

SEC’in Spot Bitcoin ETF Kararını Ertelenmesi ve NYE’nin Opsiyon Ticareti Başvurusu

SEC’in Bitcoin ETF kararının ertelenmesi ve NYE’nin opsiyon ticareti başvurusu hakkında güncel bilgiler. Kripto para piyasasında yaşanan gelişmeleri takip edin.

09.04.2024
A+
A-

SEC’in Spot Bitcoin ETF Kararını Ertelenmesi

SEC'in Spot Bitcoin ETF Kararını Ertelenmesi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Bitcoin ETF’lerinde opsiyon ticaretine izin verme konusundaki kararını 45 gün erteledi. New York Borsası (NYSE) tarafından yapılan başvurunun incelenmesi devam etmektedir.

NYE’nin Opsiyon Ticareti İçin Başvurusu

NYSE, spot Bitcoin ETF’lerinde opsiyon ticaretine kapı açacak olan başvurusunu SEC’e yapmıştır. Komisyon, NYSE’nin bu talebini değerlendirmek üzere kararını 45 gün daha erteledi.

Kriptokoin.com‘un haberine göre, SEC’in spot Bitcoin ETF’lerine ilişkin opsiyon ticaretine izin verme kararı, piyasalarda büyük bir heyecana neden olmuştu. Ayrıca, kripto para birimi Bitcoin, bu gelişmelerle yeni zirvelere ulaşmıştı.

SEC’in ertelediği kararın ardından NYSE’nin spot Bitcoin ETF’lerinde opsiyon ticaretine başlaması için belirlenen tarih 29 Mayıs 2024 olarak açıklandı. Bu süreçte Bitwise Bitcoin ETF ve Grayscale Bitcoin Trust gibi ürünlerin yanı sıra diğer Bitcoin tutan türev ürünler de potansiyel olarak opsiyon ticaretine açılabilecektir.

NYSE’nin SEC’e yaptığı opsiyon ticareti başvurusuna sadece iki kamuya açık görüş sunulmuştur. Bu görüşlerden biri Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein’e aitken, diğeri Georgetown Üniversitesi’nden Profesör James Angel tarafından paylaşılmıştır.

OpsiyonCharts.io’nun verilerine göre, mevcut Bitcoin ETF’lerine dayalı opsiyon ticaretinin potansiyeli oldukça yüksektir. NYSE’nin opsiyon ticareti konusundaki kararı beklenirken, piyasalarda bu gelişmeler yakından takip edilmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.