DOLAR 32,5093
EURO 34,9403
ALTIN 2.433,27
BIST 9.781,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Scooby-Doo’nun Yaratıcısı Joe Ruby Hayatını Kaybetti

31.08.2020
A+
A-

Çocukluğumuzda izlemeye doyamadığımız çizgi filmler arasında yer alan Scooby-Doo, bugün 7’den 70’e herkesin hakkında konuşabileceği bir yere sahip durumda. Dört arkadaş ve konuşan bir köpeğin gizemlerin arkasındaki gerçeği bulma maceralarını izlediğimiz çizgi dizi, pek çoğumuzun çok güzel zamanlar geçirmesini sağlamıştır.

Ancak bugün Scooby-Doo severleri üzecek bir haberle karşınızdayız. İş ortağı Ken Spears’la birlikte Scooby-Doo’nun dünyamıza gelmesine olanak sağlayan animatör, yazar ve yapımcı olan Joe Ruby, bugün hayata gözlerini yumdu. Joe Ruby, Kaliforniya’daki Westlake Village’da doğal nedenlerden dolayı hayatını kaybetti.

Birçok yapımın yazarlığını üstlendi:

joe ruby

Joe Ruby, Ken Spears ile birlikte Hanna-Barbera şirketinde Scooby-Doo, Where Are You?, Dynomutt ve Jabberjaw dahil pek çok çizgi filmin ve animasyonun dünyayla buluşmasını sağladı. 87 yaşında hayata gözlerini yuman Joe Ruby, yaşına rağmen hiçbir zaman yazmaktan ve üretmekten kendini alıkoymadı.

Sanat okulundan mezun olan Joe Ruby, kariyerine Walt Disney Productions’ta başladı. Orduda görev aldıktan sonra televizyon editörlüğü yapan Ruby, ardından Hanna-Barbera Productions’a geçiş yaptı ve burada iş ortağı olacak Ken Spears’la tanıştı. İkili, birçok animasyon ve çizgi filmi yazan ekip haline geldi.

scooby doo

Yapımcılığa daha fazla yoğunlaşmak isteyen ikili, Hanna Barbera’dan ayrıldı ve daha sonra Sid and Marty Krofft Television Procductions ve Depatie-Freleng’te yazar olarak görev aldı. Scooby-Doo büyük bir patlama yaşayınca Ruby ve Spears, CBS’in çocuk programları başkanı Fred Silverman tarafından işe alındı.

1977 yılında Silverman ile ABC’ye yönelen ikili, 1977 yılında kendi stüdyolarını kurdu. Hanna-Barbera’nın çatı şirketi Taft Entertainment ikiliyi 1981 yılında bünyesine kattı. Joe Ruby, Rambo serisi, Polis Akademisi’nin animasyon serisi ve Punky Brewster’da baş yapımcı olarak yer aldı. 63 yıldır evli olan Joe Ruby, 4 çocuğa ve 10 toruna sahipti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.