DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Saygun Dura’nın ‘Arada’ Sergisi Açıldı

Saygun Dura’nın ‘Arada’ sergisi, sanatseverlerle buluştu. Yenilikçi eserleriyle dikkat çeken sergi, izleyicilere farklı bir deneyim sunuyor.

12.04.2025
A+
A-

Saygun Dura’nın “Arada” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Fotoğraf sanatçısı Saygun Dura, “Arada” isimli etkileyici sergisini başkent Ankara‘da sanatseverlerle buluşturdu. Sergi, CerModern‘in Güney Hangar galerisi içerisinde açıldı ve çok sayıda sanat tutkununu ağırladı.

Sergi hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Dura, meslek hayatındaki en mutlu günlerinden birini yaşadığını ifade ederek, bu sergide inci kefalinin göçü üzerine yoğunlaştığı bir çalışma gerçekleştirdiğini belirtti. Dura, bu projeyle insan göçüne dikkat çekmek istediğini vurguladı.

Dura, sergide “göç” ve “hayvanların terk ettikleri bölgeler” temaları üzerinde yoğunlaştığını ifade ederek, mikrobiyalit olarak tanımladığı terk edilmiş alanlarla ilgili izlenimlerini insan göçüyle ilişkilendirmeyi amaçladığını kaydetti. Fotoğraflarındaki figürlerin birbirini destekleyerek zamansız ve tekinsiz bir atmosfer yarattığını belirten Dura, bu figürlerin serginin bütünsel anlatımına önemli katkılar sağladığını dile getirdi.

Özellikle Şanlıurfa‘nın Halfeti ilçesinde çektiği bir fotoğrafın “göç” temasını güçlü bir şekilde anlattığını söyleyen Dura, bu fotoğrafın insanların göçünü yansıtmak amacıyla sergide yer aldığını belirtti. Ayrıca, göç teknesinin batığını gösteren bir diğer fotoğrafla insan göçüyle bağ kurmaya çalıştığını ifade etti.

CerModern ve İstanbul Concept işbirliğiyle düzenlenen bu sergi, 16 Şubat’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Kaynak: AA / Semih Erdoğdu – Güncel Kültür Sanat

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.