DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

Şarm el-Şeyh su altı zenginliğiyle dalış tutkunlarını ağırlıyor

Mısır’ın Şarm el-Şeyh kenti, rengarenk su altı zenginliği ve uygun iklim koşullarıyla dalışseverlerin rotasında yer alıyor.

22.12.2023
A+
A-

Şarm el-Şeyh kentinde farklı yerlerde oluşturulan dalış noktalarının yanı sıra otellerin plajlarında 1,5-2 kilometre içeriye kurulan iskelelerden de dalış gerçekleştirilebiliyor. Tüplerle ya da şnorkelle denize girenler, mercan, büyük sürü balıklarını, rengarenk deniz canlılarını, caretta caretta ve yunusları görme imkanı buluyor.

Her yaş gurubundan dalışsever, Kızıldeniz’de balıkların arasında yüzerek, su altının zenginliğini izleyerek dalış deneyimi yaşıyor. Şarm el-Şeyh, her yıl binlerce dalış tutkununu ağırlıyor. Dalış yapmak için İstanbul’dan gelen tatilcilerden İnci Erdoğan, suyun sıcak olmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

İlk kez dalış yaptığını anlatan Erdoğan, “Su altını çok merak ediyordum. İnanılmaz bir deneyim oldu, herkesin deneyimlemesini öneririm. Şnorkelle kafanızı suya sokar sokmaz bambaşka bir dünyaya dalıyorsunuz, rengarenk mercanlar, balıklar harika bir görsel. Keyifliydi.” diye konuştu.

“AKVARYUMUN İÇİNDE YÜZER GİBİSİNİZ”

Haluk Özsevim ise Antalya’dan geldiğini hatırlatarak, denizin ayrı keyif verdiğini belirtti.

Dalışı sevdiğini anlatan Özsevim, “Kızıldeniz’de akvaryumun içinde yüzüyorsunuz. 15 yıl önce çok sevmiştim ve aklımda kalmıştı onun için tekrar geldim. Vizenin olmaması büyük avantaj. Su altından çok etkilendim. Mercanlar yüzlerce çeşit balık insanı etkiliyor. Normalde denizde en fazla 10 dakika kalırım ancak dalış olunca saatlerde burada kaldım.” diye konuştu.

İstanbul’dan gelen Savaş Daş da ilk kez dalış yaptığını ve güzel bir deneyim yaşadığını ifade etti. Su altının büyülü bir dünyası olduğunu aktaran Daş, “Deniz altındaki o güzel yaşamı herkesin görmesini öneririm. Renk renk boy boy yüzlerce balık var. Farklı bir duygu.” dedi.

NTV

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.