DOLAR 32,2358
EURO 34,8223
ALTIN 2.418,73
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Şarkıcı Kalben 4 yıldır süren davayı kazandı

11.03.2021
A+
A-

Kalben, Zoom menejerlik şirketinin sahibi Engin Akıncı ile 2015’te sahne, konser ve reklam gelirlerinin yüzde 50’sini menajerin aldığı bir sözleşme imzalamış 2017’de ise feshetmişti.

Zoom Müzik ve menajer Engin Akıncı, Kalben’e 8 yıllık albüm ve menajerlik sözleşmesini fesih ettiği gerekçesiyle 1 milyon dolarlık cezai şartı saklı tutarak 400 bin TL’lik tazminat davası açmıştı.

Kalben ise avukatı Aydın Kurban ve Ahu Savaşkan aracılığıyla verdiği cevap dilekçesinde, “8 yıllık sözleşme süresinin ve yüzde 50 menajerlik payının haksız olduğunu, albüm satışlarında kendisine hiçbir ödeme yapılmadığını, sözleşmeyi bu nedenle fesih etmek zorunda kaldığını” belirtmişti.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya Zoom Müzik şirketinin sahibi Engin Akıncı avukatı Binnur Kortun ile katılırken Kalben’i ise avukatı Aydın Kurban temsil etti.

Sözcü Gazetesi’nden Hayati Arıgan’ın haberine göre mahkeme 4 yıldır devam eden davayı bitirerek, Zoom Müzik şirketinin açtığı davayı reddetti. Böylelikle menajerlik şirketleri ve müzik yapımcıları tarafından sanatçılara ağır koşullarda imzalatılan kelepçe olarak tabir edilen sözleşmelerdeki hukuksuzluk mahkemeden geri dönmüş oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.