Sarıkamış’ta Öğretmenlerin Şiir ve Türkü Dinletisi Büyük İlgi Gördü
Sarıkamış’ta öğretmenlerin şiir ve türkü dinletisi büyük ilgi gördü; duygulu anlar, öğrenciler ve veliler buluştu, kültürel zenginlik pekişti.
Ayşın Yayıklı Atatürk Ortaokulu Müdürü Ümran Ekinci’nin koordinasyonunda, ilçede görev yapan yaklaşık 25 öğretmen, Mısralarda ıslanırken öğretmen adlı şiir dinletisini ikinci kez ilçe merkezinde sahneledi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte Nazım Hikmet, Necip Fazıl, Sezai Karakoç, Sebahattin Ali ve diğer usta şairlerin eserleri seslendirildi; ayrıca Türk halk müziğinden ezgiler dinleyicilere eşlik etti.
Yoğun katılımın olduğu programda edebiyat ile müziğin iç içe geçtiği anlar, dinleyicilere hoş bir gece yaşattı. Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar, kültürel çalışmaların toplumsal sanat bilincini güçlendirdiğini belirterek, bu tür etkinliklere velilerin ve öğrencilerin de katılımını önemsediğini vurguladı. Ayrıca yeni inşa edilen salonun, gelecekte de benzeri etkinlikler için bir merkezi olacağını ifade etti. Öğretmenlerin katılımı olmadan böyle bir organizasyonun gerçekleştirilemeyeceğini belirten Kaymakam, öğretmenlik mesleğinin kutsallığını da sözleriyle bir kez daha dile getirdi.
Etkinliğin amacına uygun olarak düzenlenmesinde öncü rolü üstlenen Ümran Ekinci, emek ve katılım için teşekkür plaketiyle onurlandırıldı. Programa katılanlar arasında Cumhuriyet Savcısı Şuayip Sakallı, Hakim Resul Aslan, AK Parti İlçe Başkanı Kenan Doğan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Kızılok ve diğer kurum amirleri, öğretmenler ve veliler yer aldı.