DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

Sanatçı Gülden Karaböcek’in şarkı söylediği çorbacıdan açıklama

18.08.2023
A+
A-

Sanatçı Gülden Karaböcek’in 2 yıl önce Konya’da farklı konseptleri bulunan bir çorbacıda sahne aldığına ilişkin haberlerin çıkmasının ardından iş yeri sahibi Ramazan Bademci yaptığı açıklamada, Karaböcek ile anlaşılıp planlanmış bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, sanatçının konserden dönerken uğramadığını söyledi.

Gülden Karaböcek’in Konya’da farklı konseptleri bulunan çorbacıda 2021 yılında sahne aldığına dair görüntülerin sosyal medyada dolaşması gündem olmuştu. Görüntülere ilişkin tartışmalar devam ederken, konuyla ilgili Karaböcek’in menajeri Yağız Yılmaz’ın, “Gülden Karaböcek bir konseri için turneden dönerken orkestrasıyla iş sonrası bahsi geçen mekanın yemeklerini beğendiği için mekan sahibi ve çevresiyle dostluk kurmuştur. Ardından bir gün yine sahneye giderken öncesinde yemek için uğradığı nostalji konseptli mekanın ısrarlarına dayanamayarak müşteri olmadığı bir saatte mekanda aileye bir hatıra bırakarak playback bir şarkı seslendirmiş ve kendi isminin bulunduğu köşede plaklarını aile için imzalamıştır” şeklinde açıklamalarının ardından iş yeri sahibi Ramazan Bademci’den de olayın iç yüzü hakkında açıklama geldi.

Sanatçı Gülden Karaböcek’in şarkı söylediği çorbacıdan açıklama

“Ahde vefa programı adı altında, kaset ve plak imzası için tabii bunun anlaşmaları yapıldı, ödemeleri yapıldı”

Farklı konsept eşyaların sergilendiği iş yerinin işletmecisi Ramazan Bademci yaşanan olayların ardından yaptığı açıklamada, “Pandemi döneminde Gülden Karaböcek ile görüşme yaparak burada program hazırladık. Ahde vefa programı adı altında, kaset ve plak imzası için tabii bunun anlaşmaları yapıldı, ödemeleri yapıldı. 14 Ağustos’ta 2021’de burada güzel bir program yaptık. Gülden Hanım’ı biz buradan havaalanından alarak yerimize getirdik, buraları gördüler. Otelde misafir ettik ve akşamda saat 9’da programımız başladı. Bize burada 3 tane playback ve 2 tane de canlı bir performans göstererek dışarıda spiker arkadaşımızla bir söyleşi muhabbetinde 1-2 saatlik bir program oldu.

Daha sonra plak imzası, kaset için içeriye geçtik. Tabii buraya gelen bizim müşterilerimiz Konya’da çorba denildiği zaman hemen hemen birinci sıralardayız. Türkiye’de de çok iyi müşterilerimiz var. Herkes bizi biliyor. İçeride kaset imzası, plak imzası yapılarak hatıra fotoğrafı çekildikten sonra gece saat 2 buçuk gibi program bitti. Dün Gülden Hanım’ın ve menajerinin ne yazık ki üzücü bizi kırıcı bir açıklaması var. Programı konserden dönerken, bir program gibi gösterilip bizi burada sanki Konya cephesine yalan bir program yapmışız gibi bir haber oldu. Bu işin gerçeği zaten burada, daha önceden paylaşımlarımız da Gülden hanım iş yerimize gelecek şeklinde oldu.

Sanatçı Gülden Karaböcek’in şarkı söylediği çorbacıdan açıklama

Gülden hanımın kızıyla görüşmelerimizde, yazışmalarımızda, görüntülerde, sosyal medyamızın hepsinde var tarihleri. Yerel televizyonlardan bir tanesi de saat 23.00 gibi canlı yayına bağlanmıştı. Arşivlerimizde hepsi var. Yani böyle güzel bir program yapıldı. Bundan Gülden hanım da memnun kaldı. Kendi sayfasında da paylaştı çok güzel bir program oldu diye. Bu açıklamadan dolayı biraz kırıldık. Bunun bu şekilde olmaması gerekiyordu” dedi.

“Müşterimiz burada nostaljiyi ve geçmişini yaşıyorlar”

Çoğunlukla müşterilerinin aile olduğunu belirten Bademci, “Çünkü en çok tepkilerden bir tanesi çorbacı tepkisi. Yani biz bu konseptle çorbacı olayını çok fazlasıyla aştık. Çünkü gece saat 23.00’dan sonra alkol içildiği bir mekan gibi değil burası. Gece saat 3’te, 4’te çocuklu ailelerin geldiği bir mekan. Yani biz buraya alkollü kişileri almıyoruz. Konseptimiz farklı, biz burayı bir müze şekline getirdik. Sadece çorba içmeye gelemiyor gelen müşterimiz, burada nostaljiyi ve geçmişini yaşıyorlar.

Sanatçı Gülden Karaböcek’in şarkı söylediği çorbacıdan açıklama

“En büyük kırıldığımız nokta Gülden Hanım ve menajerini açıklaması oldu”

Sanatçılarla aralıklarla imza günü yapmak için görüştüklerini söyleyen Ramazan Bademci, “Ahdi vefa programı oldu. Biz başka sanatçılarla da görüşüyoruz bunu. Bu program sadece bir konser amaçlı değil, Konyalıyı burada nostaljik sanatçıları görüştürmek buluşturmak için. Ben burada fasıl geceden Urfa’dan ekip getiriyorum, sıra gecesi yapıyorum. Yani buradaki konsept çok farklı. Bir çorbacı konseptinden daha farklı şeyler yapıyoruz biz burada. Evlenme teklifleri, doğum günleri yani konsept farklı olunca bunu biz de değerlendiriyoruz ve bunun çoğunu ücretsiz olarak yapıyoruz. En büyük kırıldığımız nokta şu, Gülden Hanım ve menajerini açıklaması oldu. Bu program ücretiyle yapılmış bir programdır. Yani büyük pazarlık yapıldı ve buraya gelip 14 Ağustos’ta o program yapıldı” diye konuştu.

İbrahim Yetkin – Enver Furkan Çelebioğlu

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.