DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Samsung’un planları, sekteye uğradı!

28.03.2020
A+
A-

Samsung, Tokyo

Kaynaklara göre, Samsung, olimpiyatlara öncülük ederken aynı zamanda akıllı telefon talebi için büyük bir ivme kaybedecek. Tokyo 2020 Olimpiyatları bu yıl gerçekleşmeyeceğinden, cihaza ve muhtemelen standart Galaxy S20 modellerine olan talep kaçınılmaz olarak azalacak. Samsung, hacim olarak dünyanın 1 numaralı akıllı telefon üreticisi olabilir. Ancak teknoloji devi, Japon pazarının sadece bir kısmına sahip. Buna karşılık, iPhone’u Japonya’da ilk olarak 2008’de satmaya başlayan Apple, tek distribütörü olan SoftBank’tan reklam ve fiyatlandırma kampanyası sayesinde pay aldı. Japonya o zamandan beri ABD firması için sadık bir pazarken aynı zamanda kilit bir kâr merkezi haline geldi.

Trump’ın, Huawei’ye uyguladığı yeni ticaret baskısı!

Trump yönetimi, Huawei için tedarik kısıtlama konusunda yeni tedbirler üzerinde anlaştılar. Gelişme, Washington ve Pekin arasındaki bağların daha da gerginleşmesiyle ortaya çıktı.

Tokyo Olimpiyatları ile Samsung, Japon pazarında büyüme kaydedecekti

Samsung için, 2020 Tokyo Olimpiyatları, uzun süredir devam eden bir hedefe ulaşmak için sıçrama tahtası olacaktı. Samsung’un bu pazarda yer almak istemesinin bir diğer sebebi ise Apple ile olan rekabeti. Samsung bu sayede, Apple’ın hakim olduğu Japonya’nın kârlı akıllı telefon pazarına önemli girişler yapacaktı.

Samsung’un Japon pazarında payı küçük

Eski Samsung yetkilileri ve analistleri, Samsung’un önümüzdeki yıl çıkacak yeni bir amiral gemisi telefonunu tanıtmak için planlarının seyrini değiştirmeye yöneldiğini söyledi. Olimpiyatların ertelenmesinin Japonya pazarı için stratejisi üzerindeki etkisi sorulduğunda, Samsung yorum yapmayı reddetti. Samsung konuyla ilgili olarak Japon müşterilere sadece yenilikçi teknoloji sunmaya devam edeceğini söyledi.

Bazı analistler Samsung’un, Japon pazarında böylesine küçük bir yer almasının sebebi olarak Japonya’nın Güney Kore ile sık sık alevlenen tarihsel gerilimlerine yoruyor. Araştırma analisti Shengtao Jin, “Satın alma hususlarında siyasi faktörleri dikkate alan Japon tüketicisi nedeniyle böyle olduğuna inanıyorum.” dedi.

Samsung, 2020 Tokyo Olimpiyatları ile Japon pazarında payını artıracaktı

Counterpoint Research’e göre Apple şu anda Japon pazarının yüzde 53’ünü yönetiyor. Sharp Corporation yüzde 12 ve Sony Corporation yüzde 7 bir paya sahip. 2013’ten bu yana yer kaybeden Samsung’un ise yüzde 4 payı var.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.