DOLAR 32,2643
EURO 35,0714
ALTIN 2.467,29
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Samsung’dan Linux on DeX için kötü haber!

19.10.2019
A+
A-

Samsung Linux on Dex projesini rafa kaldırıyor

Ne yazık ki, en azından şimdilik, proje sona eriyor. Koreli teknoloji devi yakın zamanda Linux’taki DeX Beta programındaki katılımcılara bir e-posta göndererek, daha önce Samsung tarafından özelleştirilen Ubuntu dağıtımına verilen desteğin durdurulduğunu açıkladı.

Gelen elektronik postada şunlar yazıyor: “DeX Beta programında Linux’u desteklediğiniz için teşekkür ederiz. Linux’un DeX üzerindeki gelişimi, müşteri ilgisi ve değerli geri bildirimler sayesinde oldu. Ne yazık ki, beta programımızın sona erdiğini duyuruyoruz ve gelecekteki işletim sistemi ve cihaz sürümleri için artık destek sağlamayacağız. Linux on DeX, Android 10 Beta’da desteklenmeyecektir. Cihazınızı Android 10’a güncellediğinizde, Android Pie sürümüne geri dönemezsiniz. Eğer cihazınızı Android 10 Beta sürümüne güncellemeye karar verirseniz, güncellemeden önce verileri yedeklemenizi öneririz.”

Samsung, Android 10 beta versiyonundan başlayarak, belirli cihazlarda kullanıma sunulan Linux desteğinin DeX’ten tamamen kaldırılacağını açıklamaya devam ediyor. Bunun sebebi, belki de, Samsung’un Linux’u ilk etapta çalışmasını sağlamak için kullandığı üçüncü taraf işletim sistemi emülasyonunun bir şekilde Google’ın en son Android sürümünde uyguladığı belirli kurallar veya güvenlik politikaları ile çakışması olabilir.

Durumun böyle olup olmadığına bakılmaksızın, siz de şu anda Dex ile Linux kullanıyorsanız, verilerinizin düzenli olarak yedeğini almanızı tavsiye ederiz. Zira, mevcut gelişmeler göz önüne alındığında Android 9’da kalsanız ve telefonunuzu yeni Android işletim sistemine güncellemiyor olsanız bile, Linux on Dex artık düzgün çalışmayabilir.

Her ne kadar Samsung’unki kadar kullanışlı olmasa da DeX’teki Linux’a benzer başka uygulamalar da mevcut. Ve, bu değişiklik yalnızca Linux on DeX’i etkiliyor. Samsung’un masaüstü Android başlatıcısı ve kullanıcı arayüzü çalışmaya devam edecek.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.