DOLAR 32,1909
EURO 34,9689
ALTIN 2.510,39
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Samsung’dan Apple’a gönderme “Tartışma Sona Ermiştir”

13.09.2018
A+
A-

Samsung Türkiye tarafından atılan tweet’te, Note 9’un  Sonsuz Ekran, S Pen, pil kapasitesi ve işlemci soğutucu özelliklerine vurgu yapılarak yeni iPhone cihazlara gönderme yaptı. Peki gerçekten vurgu yapılan özellikler,  “Note 9 mu iPhone Xs Max mı daha iyi?” tartışmalarını tek seferde kapatabilecek özellikler mi?

Sonsuz Ekran: Sonsuz ekran kullanmak kullanıcı beğenisine kaldığı için iki telefon arasında kalan kullanıcılar, direkt olarak bundan dolayı Note 9 daha iyidir diye bir çıkarımda bulunamaz.

S Pen: S Pen kullanımı, çizim yapmayı seven kullanıcılar için tercih sebebi olabilir.

4000 Mah Batarya: Bu konu hakkında henüz yeni iPhone cihazların ekran kullanım oranlarını, bekleme modunda kalma sürelerini ve pil kapasitelerini teknik olarak bilmediğimiz için ancak değerler yayınlandıktan sonra konuşabiliriz.

Su karbon soğutuculu işlemci: Aynı şekilde yeni iPhone modellerinin ısı derecelerini bilmediğimiz için bu konu hakkında bir yorum yapamıyoruz. (Puan açısından ise henüz yeni iPhone cihazların benchmark testlerini yapamadığımız için iPhone X ile kıyaslıyoruz) Cihazların çoklu çekirdek kullanımları kıyaslandığında, Geekbench testlerinde iPhone X işlemcisi 10.215 puan alırken Note 9 ise 9026 puan almakta.

 

(Not: Yazımıza herhangi öznel bir görüş katmıyoruz, Samsung’un vurguladığı özellikleri kağıt üzerinde inceleyip nesnel yargılar seviyesinde karşılaştırmaktayız.)

Sizce hangi cihaz daha iyi diye yaşanan tartışmalarda, Samsung’un vurguladığı özellikler tartışmayı kapatmaya yeterli mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.