DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Samsung Wear OS ile Android’e geri mi dönüyor?

25.05.2018
A+
A-

Akıllı saat pazarının önemli oyuncularından Samsung uzun bir süredir Tizen işletim sistemiyle rekabete dahil oluyor. Özellikle Gear S2 ailesinden sonra büyük başarılar elde eden Samsung Tizen işletim sistemine de büyük yatırımlar yapıyor.

Seen on the wrists of Samsung employees: Gear watches running not Tizen, but Wear OS.

— Evan Blass (@evleaks) 23 Mayıs 2018

Ancak ortaya atılan yeni iddialara göre Samsung Android platformu kullanan yeni bir akıllı saat üzerinde çalışıyor. Son olarak 2014 yılında Gear Live modeliyle, o zaman ki adıyla Android Wear platformuna sahip bir model üreten Güney Koreli üretici, aradan geçen dört yıllık süreçte bu işletim sistemini kullanmayı bir daha tercih etmedi.

Ancak bir süredir gündemde yer alan bu iddia, Evan Blass tarafından yapılan paylaşımla daha da alevlendi. Blass attığı tweette bazı Samsung çalışanlarının bileklerinde Wear OS ile çalışan Gear akıllı saatler gördüğünü belirtti.

Samsung Gear Wear adıyla gelmesi beklenilen bu akıllı saatin yılın ikinci yarısı içerisinde lanse edilmesi bekleniyor. Tizen işletim sisteminden vazgeçmesi pek ihtimal dahilinde bulunmayan Samsung’un daha fazla seçenek sunarak rakipleri karşısında daha güçlü durmayı planladığı tahmin ediliyor.

Tüm bu iddiaların doğruluğunu ise bize zaman gösterecek. Peki sizce Samsung giyilebilir cihazlarında Tizen kullanamaya mı devam etmeli yoksa Wear OS mu tercih etmeli?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.