DOLAR 32,3960
EURO 34,7961
ALTIN 2.402,75
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Samsung telefonlar reklam gösterecek mi? İşte yorumlama Samsung telefonlar reklam iddiaları ile gündeme geldikten sonradan kullanıcılar ciddi bir tepki göstermişti…

10.06.2020
A+
A-

Kilit ekranında reklamın görüldüğü ekran görüntüsünün Güney Kore’deki bir kullanıcı tarafından hazırlanan sahte bir görsel / şaka olduğu ortaya çıktı. Samsung topluluk yöneticileri laf konusu ekran görüntüsünün sahte olduğunu doğruladı. Ama bu reklamlardan adamakıllı arındığı anlamına gelmiyor.

Güney Kore’de şirketin Hava Durumu uygulamasında reklam gösteriliyor. Yani kilit ekranı görseli sahte olsa da, başta hava durumu elde etmek üzere çoğu gerçekte kullanıcılar reklam görüyor. Yan, bu reklamların Türkiye’de veya Avrupa’daki cihazlara gelip gelmeyeceği acilen bilinmezliğini koruyor.

Uygulamalara neden reklam yerleştiriliyor? Bu konuda telefon üreticilerinin gerekçesi varsayım edilebiliyor. Antre ve orta seviye telefonların üretim maliyeti her geçen gün artıyor ve bunun kullanıcıya en düşük şekilde yansıması için kaybedilen kar marjının reklamlardan karşılanması hedefleniyor. Özetlemek gerekirse: hangi model olduğu ayrım etmeksizin Samsung telefonların kilit ekranında reklam görmeyeceğiz.

Türkiye’deki Samsung telefonlar reklam göstermeye başlarsa, satın alma tercihiniz değişir mi? Yorumlarınızı bekliyoruz…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.