DOLAR 32,3711
EURO 34,7026
ALTIN 2.402,29
BIST 10.180,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Samsung, ‘Işıklı Mışıklı’ Katlanabilir Ekranlı Bir Telefon Üzerinde Çalışıyor

08.10.2020
A+
A-

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, katlanabilir ekranlı akıllı telefonlar üzerindeki çalışmalarını devam ettiriyor. Kısa bir süre önce piyasaya sürdüğü Galaxy Z Fold2 ile tüketicileri etkilemeyi başaran şirket, görünüşe göre biraz daha özelleştirilmiş bir tarzda olan yeni bir katlanabilir ekranlı telefon geliştiriyor. Galaxy Z Fold2 referans alınarak oluşturulan yeni model, Samsung’un menteşe bölümüne LED eklemeye çalıştığını gösteriyor.

Samsung’un yeni akıllı telefonu, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü‘ne (WIPO) gönderilen bir patent başvurusuyla ortaya çıktı. 1 Ekim’de onaylanarak yayınlanan patent, Samsung’un LED aydınlatması olan katlanabilir ekranlı yeni bir telefon üzerinde çalıştığını gösteriyor. Az önce de bahsetmiş olduğumuz gibi bu telefonun genel tasarımı, Galaxy Z Fold2 ile aynı.

Samsung’un yeni patenti işte böyle görünüyor

Samsung

Görünüşe göre Samsung, katlanabilir ekranlı telefon tasarımlarına daha etkileyici bir yaklaşım sergilemek istiyor. Bu bağlamda menteşelerin hareketini sağlayan bölüme LED aydınlatmalar ekleyen Samsung, Galaxy Z Fold2’nin ışıklı bir versiyonunu geliştiriyor gibi görünüyor. Ancak bu ışıklandırmanın Samsung’un bir sonraki katlanabilir ekranlı telefonunda kullanılıp kullanılmayacağı şu an için bilinmiyor.

Samsung

LED aydınlatmalar, özellikle de oyuncu ekipmanlarının bir parçası haline geldi. Bugün piyasaya sürülen hemen her oyuncu ekipmanı, LED aydınlatmalarla daha çekici bir hale getiriliyor. Samsung’un bu tür bir tasarım üzerinde çalışıyor oluşu da akıllara ister istemez, Samsung’un oyuncular için bir katlanabilir ekranlı telefon geliştiriyor olabileceğini düşündürüyor. Ancak tüm bunlar, ilerleyen süreçlerde netleşecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.