DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Samsung iki yeni rekora imza attı 2020 Samsung Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri isimli raporun ilk bölümü yayımlandı. Güney Koreli…

04.05.2020
A+
A-

Geçen hafta 2020 yılının birincil çeyreğinde paylaştığı performans raporu ile gündeme gelen Güney Koreli marka, araştırma ve geliştirme namına ne dek yatırım yaptığını açıkladı. Bu yorumlama, Güney Koreli Yonhap Haber Ajansı göre yayımlandı.

Başarılı firma, haber ajansının verdiği bilgilere tarafından, bu yılın ilk üç ayında kendi gelirinin yüzde 10’unu bu faaliyetlere yatırdı. Bu oran, 5.33 trilyon (takriben 4.36 milyar dolar) Güney Kore wonuna tekabül ediyor.

Bu yatırım ile beraber 2018 yılının ilk çeyreğinde erişilen 5.32 trilyon Güney Kore wonu rekoru geçildi. Bu rekor, Samsung’un elde ettiği toplam satışların yüzde 9.7’sine denk geliyor.

12 ay önce yapılan yatırımlar ise toplam satışların yüzde 9.6’sına eşit gelmişti. bunun dışında Güney Kore temsilcisinin bir rekora daha imza attığı ortaya çıktı. Bu alandaki rekor 12 aylık bir süreçte elde edildi.

Bu bağlamda Samsung kendi tarihinde ilk önce 1 sene içinde 20.19 trilyon Güney Kore wonu tutarında bir harcama yaptı. Araştırma ve geliştirme faaliyetleri için kırılan bu rekor, daha önce 20 trilyon Güney Kore wonu tutarındaydı.

Samsung, yatırımlara ve yeniliklere devam edeceğini açıkladı. Keza Corona virüsü salgınının kendisine zarar veremeyeceğini bildiren teknoloji şirketi, 180.000’den pozitif patente sahip.

Bu patentlerin 5075 her birine Güney Kore’de bulunuyor. İçeriği açıklanmayan bu patentlerin 8700 tanesi ise ABD’de yer alıyor. Samsung’un bu başarısı hakkında neler düşünüyorsunuz? Bu yatırımlar kullanıcılar için yardımsever olacak mı?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.