DOLAR 32,3254
EURO 34,7388
ALTIN 2.408,18
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Samsung Galaxy Note 9 inceleme

16.08.2018
A+
A-

Samsung, Galaxy S8+ modelinden beri sürdürdüğü tasarım anlayışını Note 9 modelinde de sürdürüyor. Tasarım dilinde marjinal değişikliklerin bulunmadığı Galaxy Note 9, kısaca Galaxy S9 donanımıyla harmanlanmış ve bazı tasarımsal iyileştirmelerin yapıldığı Galaxy Note 8 diyebiliriz.

Tüm detaylarıyla incelediğimiz Galaxy Note 9 videosuyla sizleri baş başa bırakıyoruz. Bakalım Note 8’e göre geliştirmeler neler? Aynı işlemci ve kamerayı kullandığı Galaxy S9+’a göre avantajları neler?

Hepsini karşılaştırmalı testlerle, detaylı bir şekilde videoda sizlerle paylaştık. İnceleme yazımızı videonun altından okumaya devam edebilirsiniz. İyi seyirler…

Galaxy Note 9 fiyatı

Türkiye pazarına hızlı bir giriş yapan Samsung Galaxy Note 9 ‘un 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza sunan sürümünün fiyatı KDV dahil 6,499 TL.

Samsung’un ilki olan 8 GB RAM ve 512 GB dahili hafızaya sahip olan sürüm ise 7,499 TL fiyat etiketine sahip

Gece Siyahı ve Lavanta Moru renk seçenekleri, bu renklere uygun S Pen ile kullanıcıların beğenisine sunulurken; Okyanus Mavisi renk seçeneğine Sarı renkli S Pen eşlik edecek.

Galaxy Note 9 özellikleri

Sonsuz ekran ile beraber gelen tasarım, 6.4 inç büyüklüğünde ekranı bizlere yüzde 83.4‘lük ekran kasa oranıyla bizlere sunuyor. Tek elle rahat bir şekilde tutulan Galaxy Note 9, kullanıcılara 6.4 inç büyüklüğü hissettirmeden, avucunda güzel bir ekran deneyimi sunuyor.

Çentiksiz ekranı ve 3.5 mm jack girişi gibi sevilen eski trendleri en yeni teknolojiyle buluşturan Samsung tasarımı, Galaxy Note 9‘da güncellenerek, gelişerek yoluna devam ediyor.

Galaxy Note 9, 201 gram ağırlığında ve 8.8 mm inceliğinde. Galaxy Note 8 ise 195 gram ve 8.6 mm kalınlık değerlerine sahipti. Aradaki ufak ağırlık ve kalınlık farkını oluşturan temel sebep ise 0.1 inç büyüyen ekran ve 4000 mAh seviyesine çıkan batarya ile beraber, geliştirilen işlemci soğutma ünitesi.

Galaxy Note 9, daha önceki amiral gemisi Samsung modelleri gibi IP68, stereo dahili hoparlör ve kablosuz şarj desteğine de sahip.

Galaxy Note 9 yeni S-Pen özellikleri

S-Pen artık Bluetooth destekli! 40 saniye şarj ile 30 dakika kullanılabilen yeni S-Pen, şarjı olmadığında ise kalemle not alabiliyorsunuz tıpkı daha önceki Note modellerindeki gibi.

Bluetooth desteğine sahip yeni S-Pen’i uzaktan kumanda gibi kullanabiliyorsunuz. Uzaktan resim çekip, çift basarak ön arka kamera arası geçiş yapabiliyorsunuz. Tüm yapmak istedikleriniz ise S-Pen uzaktan kumanda uygulamasından gerçekleştirilebiliyor.

Galaxy Note 9 donanım özellikleri

Gücünü Galaxy S9+‘ta kullanılan 8 çekirdekli Exynos 9810 işlemcisinden alan Galaxy Note 9, 18 çekirdekli Mali G72 MP18 grafik işlemcisini kullanıyor.

LPDDR4 tipi 6 ve 8 GB RAM ile beraber, 128 ve 512 GB dahili depolama desteği sunan yeni model, microSD kart desteğine de sahip. Böylece 1 TB’a kadar kapasitesi artabiliyor.

Galaxy Note 9 kamera özellikleri

Galaxy S9+’ta gördüğümüz değişken diyaframa sahip 12 Megapiksellik çift kamera, yazılımsal iyileştirmelerle Note 9’ta da karşımızda. F/1.5 – F/2.4 arası değişken diyafram değerine sahip kamera, 20 farklı modu algılayabilen yapay zeka benzeri görsel zeka özelliği ise, kamera deneyimini daha da artıran en önemli detay.

52 mm açıya sahip 2. kamera ile 2x optik yakınlaştırma yapabilen Galaxy Note 9, OIS desteğiyle geliyor. 4K 60 FPS video kaydı yapabilen Galaxy Note 9, 960 FPS süper ağır çekim de yapabiliyor.

Galaxy Note 9’un ön kamerası 8 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/1.7 diyafram değerine sahip. Ekran çözünürlüğünde yani 2K çözünürlüğünde de video kaydı yapabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.