DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Samsung çentikli ekran tasarımını patentledi!

16.04.2018
A+
A-

Samsung çentikli tam ekran tasarımında bu bölgeye yakınlık sensörü, kulaklık ve selfie kamerasını yerleştirecek. Ayrıca, ekranın dört taraftan genişletileceği ve çerçevenin mümkün olduğunda azaltılacağı görülüyor. Kısacası, Sonsuz Ekran bir sonraki nesle geçiyor.

Patent başvurusundaki tasarım konseptlerine baktığımızda, şirketin hiçbir tasarım şeklini göz ardı etmediğini söyleyebiliriz. Çift kamera kurulumunun duruma göre sola veya ortaya konumlandırılacağı da açıkça görülüyor. Hatta arka taraf tasarımlarından birisi iPhone X ile oldukça benzer.

Şirketin başvurusu içerisinde yüzde 100 ekran gövde oranına sahip bir konsept de dikkat çekiyor. Çentiğin olmaması ve sıfır çerçeve ile öne çıkan tasarımda kulaklık ve selfie kamerası için nasıl bir yol izlenmesinin düşünüldüğü merak konusu. Patentin yeni türde ekran koruması için de olabileceği düşünülüyor. Samsung üretimi çizilmelere dayanıklı cam ile karşılaşabiliriz. Bu anlamda şirket, Corning tarafından üretilen Gorilla Glass bileşenlerinden vazgeçebilir.

Bakalım, bu tasarımların kullanılacağı ilk Samsung akıllı telefon modelleri hangileri olacak?

:: Şirketin çentikli tam ekran tasarım patenti konusunda düşünceleriniz neler?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.