DOLAR 32,2820
EURO 34,5734
ALTIN 2.413,10
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Samsung Bixby için yeni dönem resmen başladı!

08.11.2018
A+
A-

Samsung’un kullanıcılara sunmuş olduğu sanal asistanını üçüncü taraf uygulama geliştiricilerine açmamasından dolayı, Siri ve Google Asistan’da olan birçok özelliğin kullanılamıyordu. Bu sebepten dolayı Bixby, rakipleri Google AsisstanSiri, ve Alexa’nın bir hayli gerisinde kalmıştı.

Fakat Samsung bugün San Francisco‘da düzenlediği Geliştiriciler Konferansı‘nda, ”Bixby Kapsül” adı verilen üçüncü taraf yazılım paketlerini gün yüzüne çıkarttı.

Ayrıca düzenlenen etkinlikte gün yüzüne çıkartılan Bixby Geliştirici Merkezi sayesinde kullanıcılar,  makine öğrenimini geliştirmek adına, yapay zeka destekli yazılım kullanarak Bixby için ses uygulamaları oluşturabilecek.

VIV Labs’ı satın aldıktan Bixby sanal asistanını geliştirmişti. Şimdi ise sanal asistanı için yeni bir dönemi resmen başlatan Samsung, kuracağı ekosistem ile birlikte artık uygulama geliştiricileri de asistana yeni özellikler ekleyebilecek.

Sürekli gelişme gösterecek olan sanal asistan, yapay zeka platformu ile daha da fazla geliştirilebilecek.

Söz konusu bu Bixby kapsüller ise San Francisco’da tanıtılan Bixby Geliştirici Merkezi üzerinde hazırlanacak. Daha sonrasındaysa geliştiriciler tarafından hazırlanan bu kapsüller Bixby mağazasında satışa çıkartılacak.

Böylece kullanıcılar Samsung Bixby aracılığıyla telefonlarında kullandığı birçok uygulama üzerinde artık komut verebilecekler. Kullanıcıların uzun bir süredir beklediği bu gelişme sonrasında Bixby’nin rakiplerini yakalamasını, hatta geride bırakması da ön görülüyor.

Samsung sanal asistanın kullanım alanını da genişletmiş durumda. Artık Bixby, Samsung’un üretmiş olduğu beyaz eşyalardan tutun akıllı televizyonlara kadar birçok akıllı ürüne Siri ve Alexa’da olduğu gibi uyarlanabilecek.

Samsung Bixby

Bixby için 5 yeni dil eklendi!

Etkinlik sırasında yapılan duyuru ile birlikte Samsung’un sanal asistanına beş yeni dilin eklendiğini müjdelendi. Artık Samsung’un sanal asistanına İngiliz İngilizcesi, İspanyolca,  Almanca, Fransızca ve İtalyanca dilleri eklendi. Ne yazık ki, bu dillerin arasında Türkçe dil desteğinin eklenmediğini görmekteyiz.

Ancak, yakın zaman içerisinde eklenecek olan dillerin arasında Türkçe‘nin de yer alması ön görülüyor.İlerleyen günlerde sunulacak olan yeni sürüm ile birlikte bambaşka özelliklere kavuşacak olan sanal asistanın, kullanıcılar tarafından kullanılmaya teşvik edilmek üzere Bixby destekli ürünlerde satmayı planlıyor.

Böylece Samsung‘un sanal asistanı piyasada bulunan Alexa, Google Asistan ve Siri gibi başarılı asistanlarla kıyasıya bir rekabetin içerisine girecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.