DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Samsung, 2020’nin 3. Çeyreğinde Son 6 Yılın En Yüksek Akıllı Telefon Kar Payını Elde Etti

28.11.2020
A+
A-

Akıllı telefon sektörünün ilk günlerinden beri Apple ile büyük bir rekabet içinde olan Samsung, çıkardığı son Galaxy S serileriyle beklentilerin üzerine çıkmış görünüyor. Geçtiğimiz ay ABD pazarında 2017’nin ikinci çeyreğinden beri ilk defa Apple’ı geçmeyi başaran Samsung, toplam karda da önemli bir başarıya imza attı. 

Samsung’un açıkladığı 2020 üçüncü çeyrek sonuçları, şirketin son çeyrekte ne kadar başarılı bir iş ortaya koyduğunu da bizlere gösteriyor. Son 6 yıl içindeki en yüksek akıllı telefon karını elde eden Samsung, küresel pazarda çıkardığı çok sayıda akıllı telefon modeliyle piyasayı domine etmiş gibi görünüyor. ABD pazarında Apple‘ı ve Hindistan pazarında Xiaomi‘yi geride bırakmayı başaran şirket, 2020’nin üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,8’den yüzde 32,6’ya yükselen bir kar oranı yakaladı. 

Samsung

2014’ten beri en yüksek kar payı

Samsung’un bu son çeyrekteki başarısı 2014 yılının ikinci çeyreğinde yakalanan yüzde 37,9’luk kar payından beri görülen en yüksek kar payı olarak dikkat çekiyor. Apple’ın aksine sadece amiral gemisi telefonlar çıkarmayan Samsung, her fiyat aralığına uygun akıllı telefon modelleriyle çok daha fazla müşteriyi kendine çekiyor. Elbette tüm bu çalışmalarına rağmen Apple’ın yüzde 60,5 olan kar payını geçemediğini bildirelim. Apple, geçtiğimiz sene yüzde 66,9 olan kar payını bir miktar düşürmüş olsa da hala piyasadaki üreticiler arasında lider konumda yer alıyor. 

Samsung

Küresel akıllı telefon pazarına baktığımızda da Apple‘ın üstünlüğü bulunuyor. Samsung’un küresel akıllı telefon pazarında gelir payı yüzde 22,6 olurken Apple’ın aynı dönemde gelir payı yüzde 29,5 oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.