DOLAR 32,4532
EURO 34,7313
ALTIN 2.441,41
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Salatalığın Cilde Faydaları!

17.06.2020
A+
A-

Mutfaklarımızın vazgeçilmezi haline gelmiş olan salatalık yüzde 95 oranında su içermektedir. Zengin minerallerden ve vitaminlerden oluşan salatalık deri ve ceset için faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz kadar yardımcı bir sebze. Mide sorunlarına asistan olmakla birlikte içinize ferahlık veren ve cildi besleyen salatalık ile sağlığınızı korumak oldukça akıllıcadır.

DETOKS İÇECEKLERİNİN GÖZDE MALZEMESİ

Detoks içeceklerinin en sık kullanılan malzemeleri arasında yer alan salatalık suyu ayrıca akışkan deposu keza de mineral yönünden epeyce zengini bir gıda olması ile vücudu %90 oranında beslemekte ve temizlemektedir.
FERAHLATICI BİR İÇECEK

Salatalık suyunu yaz aylarında lezzetli ve serinletici bir içecek yaparak tüketmeniz muhtemel olduğu gibi öteki çoğu özelliği ile öne çıkıyor. Sıcaktan nedeniyle ortaya meydana çıkan hararet sorununu gidermede de büyükçe bir rol oynayan salatalık vücudu iç ve dış yollarla temizlemektedir.

KANSER DÜŞMANI

Salatalık suyu bağışıklık güçlendirici öyle çok içeriğinden ötürü kanser savaşçısı olarak bilinmektedir. Öğünleriniz de salatalık suyuna yer vermeniz kansere yakalanma riskinizi düşürebilir.
AĞIZ KOKUSUNA BİRE BİR

Salatalık cilde ve bağışıklık sistemine etki ettiği gibi diş eti sorunlarına ve ağız bakterilerine de birebir çözüm olarak kullanılabilir. Bakterileri etkisiz hale getirip kötü kokulara karşısında savaşmada epeyce etkili bir yöntemdir.

Salatalığın Cilde Faydaları şunlardır;

Salatalık cilde nem kazandırdığı gibi ciltte oluşan sivilce izlerini de kısa sürede değil etmesiyle bilinir ve tez iyileşmesini sağlar. Vücuttaki ödem sorununa iyi gelen salatalık dispepsi sorununuzu ortadan kaldırır. Sabahları göz çevrenizdeki şişliklere birebir etkilidir. Göz kapaklarına birer dilim salatalık koyup 10 dakika beklemeniz şişlikleri ortadan kaldıracaktır. Keza gözde oluşan yanma ve batmayı ortadan kaldırıp rahatlama duygusal verecektir. Kuru Cilt ve nem sorunu yaşıyorsanız salatalık cildinizi nemlendirmede büyük rol oynar.

İçerdiği Anti-aging etkisi baştan sona cildinize yenilenme görünümü verecektir. Doktorların yaptığı açıklamalara göre salatalık, astringent yani büzücü etkisi bir uçtan bir uca ciltteki genişlemiş gözenekleri küçültmektedir aynı zamanda doğal bir cilt beyazlatıcı özelliği doğruca ciltte oluşan lekelerini yok etmektedir. Salatalık mantar ve egzama rahatsızlıkları yüzünden kaşıntı, şişlik ve kızarıklıkları iyileştirmede de üstünlük sağlamaktadır. Ayrıca buruşukluk oluşumunu müdahale etme cildi gergin alıkoyma özelliği de faydaları aralarında yer almaktadır.
Salatalık Maskesi Tarifi
Malzemeler;
– 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
– 2 tatlı kaşığı yoğurt
– 2 adet orta yükseklik salatalık
Yapılışı;
Salatalığı rendeleyip zeytinyağında 5 dakika beklettikten daha sonra yoğurt ile karıştırıp yüzünüzde 20 dakika bekletmeniz tatmin edici olacaktır.

Salatalığı zeytinyağında bekletmemizin sebebi içeriğindeki ana maddelerin iyice iç içe geçmesini ve yardımsever yağlarla etkileşmesini sağlamaktır.

Jurnal ihtiyacınız olan ve vitaminlerin bir çoğunu taşıyan salatalığın içerisinde Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Folik Asit, Vitamin C, Kalsiyum, Demir, Magnezyum, Fosfor, Potasyum ve Çinko barındırmaktadır. Bilhassa C vitamini açısından epeyce varlıklı olan salatalık, düzenli kullanımda cildin canlı ve genç görünmesini sağlayacaktır.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.