DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Saklı ve güzel prenslik: Andorra

07.12.2018
A+
A-

Kış kapıda, yavaş yavaş yaklaşan yeni bir yıl ve kar tatili planları. ‘Her mevsim güzeldir’ derler. Ben ise kış tatili planlarını hak ettiği gibi organize etmeye başlayınca bu sözün doğruluğuna inanmaya başladım.  Andorra kış tatili ve planları için ideal ötesi bir destinasyon. Her ne kadar Andorra’nın yaz mevsimi için de bir kitap yazabilecek kadar güzelliklerini bilsem de, bugün size, karlı ve romantik bir Andorra’dan bahsedeceğim. Ülkede hava alanı yok. O yüzden İspanya üzerinden gidecekseniz, Barselona’ya gelip oradan yaklaşık 180 km’lik bir araç yolculuğundan sonra Andorra’ya varabilirsiniz. Dağlık ve virajlı bir yol olduğu için yolculuğunuz biraz uzun sürebilir. Ama varınca bütün yorgunluğunuz geçecektir. Avrupa’nın en küçük ülkelerinden biri olan Andorra, 468 km karelik bir alana sahiptir. Farklı bir ülkeye ayak basmanın heyecanını yaşarken, doğanın size olan eşliği gözlerinizi kamaştıracak derecede.

Saklı ve güzel prenslik: Andorra

Ülkenin başkenti olan Andorra La Vella’da yaşayan kişi sayısı 22 bin Renkli, hareketli, cıvıl cıvıl bir başkenttir burası ve de aynı zamanda kalabalıktır. Çünkü herkes alışveriş yapar. Neden mi? Vergisiz alışveriş cenneti olarak bilinir bu sevimli prenslik. İki önemli alışveriş caddesi vardır ve bu caddeler üzerinde yok yok. Sayısız mağazalar konumlanmıştır. Dünya markaları, kıyafet, parfüm, kozmetik, elektronik ve spor markaları. Özellikle Noel döneminde karlı dağlarla çevrili, vadide kalan bu başkentte süslü, vitrinleri rengârenk ışıklandırılmış ve Noel müzikleriyle şenlenen sokaklarda alışverişin tadını çıkarmak size büyük bir keyif verecektir.

 Burayı gözde kılan birçok neden var, madem kış dönemindeki bir Andorra’dan bahsediyoruz o halde 300 km’den fazla sahip olduğu kayak pistlerini atlamamak gerek. İnanılmaz değil mi, ülkedeki toplam karayolunun uzunluğu 320 km iken, kayak pistlerinin bu uzunluğa sahip olması… Grand Valira Ski Resort ise, Andorra’daki en iyi kayak pistine sahip. Özellikle buranın atmosferine renk katan kafeteryalar, restoranlar ve barlar, kayak severler için vazgeçilmezlerden. İspanyollar ve Fransızlar tarafından kayak için destinasyon olarak seçilen bu ülke, kış planları için listenizde olması gereken yerlerden biridir. Aynı zamanda ülkenin coğrafi koşullarından dolayı, okullarda haftada bir matematik ya da coğrafya dersi gibi bir de kayak dersi verilir. O yüzden kayak okulları ve kayak eğitimi konusunda da iyi bir noktada olan ülkede, hemen hemen herkes profesyonel kayakçıdır.

Saklı ve güzel prenslik: Andorra

class=’cf’>

Tanıdıkça yaşıyor, yaşadıkça mutlu oluyordum bu rüya yerlerde. Hayat bu anlardan ibaret, anılardan ibaret diyordum kendime. Bu keyifli anılarla yaşam daha da dolu. Andorra  hep bu ruha sahip bir ülke. Rüyalarınızın anılara dönüşeceği bu küçük Prenslikte sizde kendi masalınızı yaratmalı ve yaşamalısınız. Hoş geldin güzel kış, biz hazırız ya sen?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.