Sakarya’da Alkollü Sürücü 11 Yaşındaki Kız Çocuğunu Hayatından Etti
Sakarya’da alkollü bir sürücünün neden olduğu feci kaza, 11 yaşındaki bir kız çocuğunun hayatını kaybetmesine yol açtı. Bu trajik olay, alkollü araç kullanmanın sonuçlarını bir kez daha gözler önüne serdi.
Sakarya’da Feci Kaza: 11 Yaşındaki Kız Çocuğu Hayatını Kaybetti
Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde meydana gelen trajik bir olayda, park halindeki bir araca çarptıktan sonra kaçmaya çalışan alkollü sürücü, yaya geçidinden karşıya geçmeye çalışan 11 yaşındaki Zühre Deniz Akdağ’a çarparak onun hayatını kaybetmesine sebep oldu. Sürücünün 3,34 promil alkollü olduğu tespit edildi.
Olay, Adnan Menderes Caddesi üzerinde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, T.D. isimli sürücü kontrolündeki 54 HK 322 plakalı Ford marka hafif ticari araçla park halindeki bir araca çarptıktan sonra kaçmaya çalıştı. Bu esnada, yaya geçidinden karşıya geçmek isteyen küçük Zühre Deniz Akdağ’a çarptı. Çarpmanın etkisiyle çocuk metrelerce savrularak refüje düştü. Olayın ardından sağlık ve polis ekiplerine haber verildi.
Olay Yerinde İlk Müdahale
Hızla olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, Zühre’ye ilk müdahaleyi yaparak Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Ancak, talihsiz küçük kız, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen dün gece saatlerinde yaşamını yitirdi.
Okulunda Hüzün Hakim
Hayatını kaybeden Zühre Deniz Akdağ’ın okuduğu Fevzi Kılıç Ortaokulu’nda ise derin bir üzüntü yaşanıyor. 6. sınıf öğrencisi olan Zühre’nin oturduğu sıraya fotoğrafı, çiçekler ve anı defteri bırakıldı. Küçük Zühre’nin cenaze namazı, Erenler Dilmen Yeni Eren Camii’nde ikindi namazının ardından kılınarak toprağa verilecektir.
Sürücü Tutuklandı
11 yaşındaki Zühre’yi hayattan koparan alkollü sürücü T.D., kaza sonrasında kısa sürede polis ekipleri tarafından yakalandı ve gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan sürücü, adliyeye sevk edildi. Burada hakim karşısına çıkarılan T.D., ‘Olası kastla kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Güvenlik Kamerası Görüntüleri Ortaya Çıktı
Öte yandan, kaza anı güvenlik kameralarına yansımış durumda. Görüntülerde, yolun karşısına geçmeye çalışan küçük kız çocuğuna aracın çarpması ve çocuğun metrelerce savrularak refüje düştüğü anlar net bir şekilde kaydedilmiş. Bu görüntüler, olayın ne denli trajik olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.
– SAKARYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa Yerel Haberler