DOLAR 32,5619
EURO 34,8545
ALTIN 2.434,35
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Sahte Kolonya Kör Ediyor

31.03.2020
A+
A-

Kolonya üretiminde kullanılan etonol fiyatlarının artması nedeniyle sahte kolonya üreticileri insan sağlığına zararlı olan metanolle kolonya üretimi yapmaya başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Yakup Budak, “Herkes kolonya üretimine başladı. Özellikle de etanolü bulamayan fırsatçılar merdiven altında ne olduğunu bilmeden ucuza mal ettikleri için metanol kullanıyor. Metanolün üzerindeki etkilerden de anlaşılacağı gibi insan sağlığına zararlı etkisi var. Vatandaşlarımıza tavsiyem merdiven altı kolonyaları almamaları. Markası bilinmeyen etiketsiz veya rast gele satılan kolonyaları almamalarını tavsiye ediyorum. Çünkü metanolün kör yapma ve zehirli olduğu için öldürme özelliği mevcut. Dolayısı ile sağlıklarını koruyacağım diye canlarından olmasınlar.” dedi.

GÖZ KÖRLÜĞÜNE NEDEN OLUYOR

Budak, içeriğinde metanol maddesi kullanılarak yapılan kolonyaların göz körlüğüne neden olmakta olduğunu ifade ederek, “Şu anda kolonya ihtiyacı olduğu için metanol maddesi de ucuz olduğu için birçok merdiven altı üretimler metanolden yapılmaktadır. Bu nedenle özellikle markası belli ürünleri tercih etmelerini öneriyorum. Geçmişte baktığımız zaman metanol zehirlenmeleri ortada. Özellikle metanol insan metabolizmasına zararlı. Etil alkolden yapılması gerekiyor. Etanol pahalı, şu ortamda daha da az bulunduğu için fiyatları aşırı derecede arttı. Bu nedenle ihtiyacı giderebilmek için metanol kullanan firmalar var. Bunlar özellikle firma demeyeceğim merdiven altında üretip ticaret yapan kişiler. Bunlara dikkat edilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Evde Doğal Yollarla Kolonya Nasıl Yapılır?

Evde Doğal Yollarla Kolonya Nasıl Yapılır?

Kolonya İsmi Nereden Geliyor? Kolonyanın Tarihi Nedir?

Kolonya İsmi Nereden Geliyor? Kolonyanın Tarihi Nedir?

Kolonya Üreticilerinden Bakanlığa Fiyat Artırmama Sözü

Kolonya Üreticilerinden Bakanlığa Fiyat Artırmama Sözü

Dezenfektan ve Kolonyadan Çatlayan Eller İçin Yoğun Bakım Önerileri

Dezenfektan ve Kolonyadan Çatlayan Eller İçin Yoğun Bakım Önerileri

İLİşKİLİ GALERİLER Göz Sağlığına İyi Gelen Besinler

Göz Sağlığına İyi Gelen Besinler

Kolonya Faydalı mı? Kolonyanın Faydaları ve Zararları

Kolonya Faydalı mı? Kolonyanın Faydaları ve Zararları

1 Günde Tonlarca Kolonya Sattı! Coronavirüs Sonrası Yoğun Talep

1 Günde Tonlarca Kolonya Sattı! Coronavirüs Sonrası Yoğun Talep

Irak'ta Coronavirüs Ölümleri Yükseldi

Irak’ta Coronavirüs Ölümleri Yükseldi

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.