DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Sağlık Ocakları Kaçta Açılıyor?

11.04.2021
A+
A-

Sağlık Ocakları kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Sağlık Ocakları öğle arasına ne zaman giriyor? Sağlık Ocaklarının çalışma takvimi konusunda merak ettiklerinizi cevaplıyoruz.

Aşı sırası gelen ve muayene olması gereken vatandaşlar Aile Sağlığı Merkezi’nin çalışma saatlerini merak ediyor. Peki, Sağlık Ocakları kaçta açılıyor? Sağlık Ocakları hafta sonu açık mı? İşte yanıtlar.

SAĞLIK OCAKLARI KAÇTA AÇILIYOR?

Koronavirüs salgınında aşı sırası gelen vatandaşlar teker teker ‘sağlık ocakları kaçta açılıyor?’ şeklinde web aramaları gerçekleştiriyorlar. Bu yazımızda sağlık ocaklarının kaçta açıldığının bilgisini vermeye çalışacağız. 

Aile hekimine gitmesi gereken vatandaşlar özellikle koronavirüs salgını döneminde birçok devlet kurumunun çalışma saatlerinde değişiklik yapması nedeniyle saatleri merak ediyor.

Bulunduğunuz ildeki ve mahalledeki sağlık ocağının kaçta açılıp kapandığını öğrenmek için gitmek istediğiniz sağlık ocağının numarasını arayabilirsiniz. Telefonu açan kişi  gerekli bilgiyi verecektir.

Ancak bütün sağlık ocaklarının yurt içindeki açılış ve kapanış saatleri aynıdır. Çok sıra dışı bir durum yoksa bu saatler değişmez. Sağlık Ocakları ve Aile Hekimliği Türkiye genelinde 08.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. 12.00 ile 13.00 saatleri arasında ise öğle tatili uygulanmaktadır. Ancak buna rağmen, bazı bölgelerde ve bazı sağlık ocaklarında doktor çalışma saatleri değişiklik gösterebilmektedir. Çünkü bazı doktorların esnek çalışma saati nedeniyle işe başlama ve işten çıkış saatleri değişiklik gösterir. 

Aile hekiminizin çalışma takvimini öğrenmek için e-Devlet uygulamasını kullanabilirsiniz. e-Nabız sistemine e-Devlet şifresi ile girin ve aile hekiminizin bulunduğu alana tıklayın. Açılan panelde bütün bilgiler görünecektir. 

SAĞLIK OCAKLARI HAFTA SONLARI AÇIK MI?

Sağlık Ocaklarının hafta sonu açık olup olmadığı da sıklıkla merak edilen sorulardan biridir. Sağlık Ocakları, belirlenen çalışma takvimine göre; hafta sonları, resmi tatiller, dini tatillerde hizmet vermemektedir. 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, eğer Sağlık Ocağında sıra beklemek istemiyorsanız e-Nabız üzerinden ya da MHRS sistemi üzerinden mutlaka randevu alınız. Randevu saatinizden 10 dakika önce muayene için hazır bekleyiniz.

SAĞLIK OCAĞINA GİDERKEN ALINACAK VİRÜS TEDBİRLERİ

Yurt genelindeki koronavirüs önlemlerinin sağlık merkezlerinde de geçerli olduğunu unutmayın. Bu nedenle maske, mesafe ve temizlik kuralını önemseyin. Sağlık Ocağı’na giderken yanınızda muhakkak el dezenfektanı taşıyın ve eğer nefes almanızı zorlamayacaksa çift maske takmaya özen gösterin. Sağlık ocaklarında sürekli kullanılan yerler dezenfekte edilir. Ancak yine de kapı kollarına, duvarlara ve sandalye kenarlarına dokunmamaya özen gösterin. Bekleme salonunda maskenizi asla indirmeyin. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.