DOLAR 32,3829
EURO 34,7802
ALTIN 2.396,52
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Sağlık Durumu Bakanlığı meslek yerleri için yeni Covid- 19 kurallarını duyurdu

26.06.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Latif Sansür’ün haberine göre halen toplumun birçok kesimi kadar uygulanan sosyal uzaklık, hijyen kuralları ve maske zorunluluğunun yanında, iş yerlerinin, alışveriş yapan vatandaşların ve çalışan personelin uyması gereken kaide ve önlemler açıklandı.

METREKAREYE TARAFINDAN KİŞİ SAYISI

Açıklamaya tarafından, pabuç ve çanta satışı yapan esnaflar, bakkallar, büfe, kantin ve bayiler, kasap, manav, kuruyemişçi, balıkçı ve öteki yiyecek satış yerleri, kitap ve kırtasiye mağazaları, konfeksiyon, giyim mağazaları ve tuhafiyeler, kuyumcu, bijuteri ve saatçiler, oyuncak mağazaları, terzi, kundura tadilat işletmeleri, kuru temizlemeciler, beyaz eşya ve mobilya mağazaları, kozmetik ve parfümeri mağazaları, akaryakıt istasyonları, elektronik ve telekomünikasyon mağazalarında 4 metrekareye 1 birey alınacak.

Spor salonları ve fiziksel aktivitelerin yapıldığı öteki yerler 6 metrekareye 1 kişi, Müzeler, AVM’lerdeki meslek yerleri, market ve süpermarketler 8 metrekareye 1 kişi, AVM ve Plazalarda 10 metrekareye 1 kişi alınacak.

MÜŞTERİ ÜRÜNE DOKUNMAYACAK

Müşteriler sosyal uzaklık kuralına uygun, maskeli olarak girdiği iş uygun, satışa sunulan paketi olmayan ürünlere seçme amacıyla dokunmayacak, iş uygun bu konuda alınan önlemlere uyulacak.

Müşteriler meslek yeri içinde mecbur kalmadıkça yüzeylere ve ürünlere dokunmayacak. Dokunulduğunda el antiseptiği veya minimum yüzde 70’lik kolonya kullanılacak.

ELDİVEN YALANCI GÜVEN HİSSİ UYANDIRIR

Çalışma rehberinde personelin uyması gereken kurallar sıralanırken, eldivene özel bir bölüm ayrılarak, “Yalancı güven şehvetli oluşturarak COVID-19 bulaşma riskini arttırabileceği için, temizleme personeli, bulaşık yıkayanlar, et ve et ürünleri ile paketlenmemiş yiyecek satışında çalışan personel haricindeki çalışanların eldiven kullanımı önerilmemektedir.

Personel eldivenli iken herhangi bir yere dokunmamalıdır” denildi. Personelin yemek yediği alanlarda ise Sıhhat Bakanlığı kadar hazırlanan “Salgın Yönetimi ve Egzersiz Rehberi”nde bulunan kantin ve kafeteryalarla ilgili uyarılar dikkate alınacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.