DOLAR 32,4253
EURO 34,5794
ALTIN 2.386,13
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

‘Sağlık Bakanlığı gerçek sayıları paylaşmıyor’ iddiası!

01.05.2020
A+
A-

Habertürk’te ekranlara gelen, Mehmet Akif Ersoy’un sunup yönettiği Nedir, Ne Değildir programının konukları Prof. Dr. Pınar Okyay, Prof. Dr. Bengi Baser ve Prof. Dr. Filiz Onat oldu.

Onat, canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı verilerde sadece PCR testi artı olan hastaların korona vakası olarak değerlendirildiğini bildiren Prof. Dr. Onat, PCR testi negatif çıkan hastaların da doğrusu korona hastası olduğunu söyledi.

Sağlık Durumu Bakanlığı’nın hakiki sayıları paylaşmadığını savunan Filiz Onat, şöyle konuştu:

“Tüm sayılar açıklanıyor lakin örneğin hasta veya vefat sayılarında Afiyet Bakanlığı PCR testini temel alıyor. Dolayısıyla eğer PCR testi negatif olsa bile biliyoruz ancak BT vurgusu uygun olan hastalar tedaviye başlıyor.”

“FAVİPİRAVİR ALAN HASTA KORONA TANISI ALMIŞ DEMEKTİR”

“Favipiravir bir hastada kullanılıyorsa bu o seslenmek ancak Corona virüs tanısı almış demektir. Biz Favipiravir alan hasta sayısını bilmiyoruz. Bu şu seslenmek; bunu bölge hasta yüzde 100 korona tedavisi alıyor demektir.”

“SAĞLIK BAKANLIĞI GERÇEK SAYILARI PAYLAŞMIYOR”

“PCR testi negatif ama Favipiravir kullanmayı gerektirecek bir klinik durum var. Yani gerçek hasta, gerçek olgu sayısını bilmiyoruz. Bunu bakanlık biliyor. Biliyor ve hakiki sayıları paylaşmıyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.