DOLAR 32,3782
EURO 34,6092
ALTIN 2.390,17
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Yeni Tedbirler Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan yeni tedbirler hakkında detaylı açıklama. Sağlık Bakanlığı’nın son tedbirleri ve önlemleri hakkında bilgi edinin.

17.04.2024
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerdeki randevu sorunlarını çözmek için alınacak yeni tedbirler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, hastane randevularına gitmeyenler için getirilecek yeni düzenlemeleri duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Yeni Tedbirler Açıklaması

Randevuya Gitmeyenlere Yeni Tedbirler

Randevuya Gitmeyenlere Yeni Tedbirler

Bakan Koca, hastanelerde randevu alıp gelmeyenlerin sayısının artması sebebiyle alınacak yeni tedbirleri açıkladı. Buna göre, randevusuna ikinci kez gelmeyenlerin tüm branşlarda 15 gün boyunca randevu alamayacakları belirtildi. Bu önlemle hastane kapasitelerinin daha verimli kullanılması hedefleniyor.

Sağlık Bakanı Koca, randevu alıp gelmeyenlerin sayısının azaltılması için yeni bir yöntem geliştirdiklerini vurgulayarak, randevu sahiplerinden “randevuma geleceğim” onayı alınacağını belirtti. Ayrıca, randevu sahiplerinin bu onayı randevudan bir gün önce saat 23.59’a kadar vermesi gerekecek.

  • Onaylanmamış randevular için yerine başkasına randevu verilecek.
  • Randevuya gitmeyenler aynı branşta 15 gün boyunca tüm hekimlerden ve sağlık tesislerinden randevu alamayacaklar.
  • Aynı klinikten mükerrer randevu alınması da engellenecek.

Bakan Koca, bu yeni düzenlemenin hastanelerde yaşanan randevu aksaklıklarını ve kapasite sorunlarını çözebileceğine inandıklarını belirterek, uygulamanın ilerleyen dönemlerde geliştirilebileceğini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.