DOLAR 32,3782
EURO 34,6092
ALTIN 2.390,17
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Randevu Tedbirleri Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında randevu tedbirlerini açıkladı. Randevu alırken dikkat edilmesi gereken detaylar ve önlemler hakkında bilgi verdi.

17.04.2024
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerdeki randevu sorununu çözmek için alınacak yeni tedbirler hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, yakında devreye girecek yöntemle ikinci kez randevusuna gelmeyenlere tüm branşlarda 15 gün randevu verilmeyeceğini duyurdu. Bu önlemlerle hastanelerde yaşanan randevu aksaklıkları ve kapasite sorunlarının kalıcı şekilde çözülmesi amaçlanıyor.

Randevu Sorununun Kalıcı Çözümü İçin Adımlar

Randevu Sorununun Kalıcı Çözümü İçin Adımlar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleşen Kabine toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, hastanelerde yaşanan randevu aksaklıkları ve kapasite sorunlarının önemli bir sorun olduğunu belirterek, “Önümüzdeki haftalar kademeli şekilde yeni tedbirleri hayata geçirecek ve randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz” dedi.

Yeni Tedbirler ve Uygulama Detayları

Yeni Tedbirler ve Uygulama Detayları

Sağlık Bakanı Koca, bir önceki yıl randevu alıp gelmeyenlerin sayısının toplamının 23 milyon olduğunu belirterek, bu yılın 3 aylık döneminde bu sayının 6 milyon kişi olduğunu vurguladı. Bakan Koca, randevuya gelmeyenler için alınacak yeni tedbirleri detaylarıyla açıkladı. Özellikle ikinci kez randevusuna gelmeyenlerin tüm branşlarda 15 gün randevu alamayacağını ve benzer önlemlerin devreye gireceğini belirtti.

Atıl Kapasitenin Verimli Kullanımı İçin Yapılacaklar

Bakan Koca, randevu alıp gelmeyenlerin son dakikada iptal etmesi durumunda oluşan atıl kapasitenin verimli şekilde kullanılması için yeni uygulamalar başlatılacağını ifade etti. Bu sayede hastanelerdeki randevu kapasitesinin daha etkin şekilde kullanılması ve vatandaşların sağlık hizmetlerinden daha verimli bir şekilde yararlanması hedefleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.