DOLAR 32,3680
EURO 34,9842
ALTIN 2.325,98
BIST 9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan flaş direktifler

22.04.2020
A+
A-

Bakan Koca’nın açıklamalarından satır başları:

“Ne gerçekte azı ne aslında fazlası. Bize bu çaba zorunlu olan gerçeğin kendisidir. Bugüne kadar her basın toplantısında karşınıza bu ilkeyle çıktık.

Mücadele gücünüzü bu bilgilerden aldınız. Ne sizin ne de 83 milyon adına mücadelelerini sürdüren sağlıkla çalışanlar için güven yahut böylesi büyük bir salgının üstesinden gelinemez.

Mücadelenin görünmeyen kahramanları bu mücadeleye güven duyanlardır. Paylaştığınız bilgilerin sağlam olduğunu biliyorsunuz.

Bu güveni zedeleyecek sözlerin, iddiaların sahipleri mahsus, bilmeyerek bu güveni tehlikeye atıyor.  Bugün sizlerle, afiyet çalışanlarımıza, Bilim Kurulumuza bazı konular hakkında konuşacağım.

Birazcık daha sonra paylaşacağım sayısal verilerden önce altını çizmekte fayda gördüğüm bir konu var. Koronavirüsle mücadelemizde her yeni gün daha iyiyiz daha güvenliyiz.

Bu denetim siz tedbirleri esnetirseniz bir anda manâsız bir umuda dönebilir. Anlaşılır Biçimde şekilde paylaştığımız bilgiler size ‘bu meslek bitti’ dedirtmesin. Tedbirleri uygularsak vefat oranları düşüyor, belirlenmiş olan budur. Yeni hasta sayımız tedbirleri uyguladığımızda azalıyor, belirlenmiş olan budur.

Derhal son 24 saatin sonuçlarını arz etmek istiyorum. Bugün 37 bin 535 yeni testin sonucunu aldık. 3083 yeni hasta keşfedildi. Toplam olgu sayımız 98 bin 674’e ulaştı. Son 24 saat içinde 117 hastamızı kaybettik. Allah’tan rahmet diliyoruz.

Yoğun bakımdaki hasta sayımız bugün 1814, 985’nin solunumu yapay yollarla sağlanıyor. Hastalığı yenen 1559 vatandaşımızla birlikte iyileşen hasta sayımız 16 bin 470’e ulaştı.

Salgın başlar başlamaz tedavileri sonra yapılması muhtemel olan hastalarımızın tedavilerini o dönem ertelemiştik. Bu sayede hastanelerimizde önemli kolaylık sağlayarak pandemiye hazırlık yapmıştık. Biz bu dönemde yatak doluluk oranlarımızı yüzde 70’lerden yüzde 30’lara çektik.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.