DOLAR 32,3684
EURO 34,9873
ALTIN 2.324,71
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Salgının Hızını Kestik

13.10.2020
A+
A-

Sağlık kuruluşlarındaki yükün giderek azaldığını söyleyen Sağlık Bakanı Koca, “Son birkaç haftadır ülke çapında alınan tedbirlerin sıkı denetimi ve hızlı müdahalelerimiz sayesinde salgının hızını kestik.” ifadelerini kullandı. 

Adana Valiliğine ziyaretinin ardından açıklama yapan Fahrettin Koca, Türkiye’nin filyasyonu en iyi yapan ülkelerden biri olduğunu dile getirerek ‘Her fırsatta altını çiziyorum, temaslıları ne kadar erken tecrit edebilirsek salgının kontrolünde o kadar başarılı oluruz. Türkiye, dünyada filyasyonu, yani temaslı takibini en iyi yapan ülkelerden biri’ ifadelerini kullandı.

Tekrar vatandaşlara hatırlatma yapan Koca ‘İhmal edilen tedbirler hepimize acılar yaşatıyor. Temizlik, maske ve mesafeden verilen her taviz, yeni hastalar olarak dönüyor. Bu anlamda Adana başta olmak üzere bölgedeki tüm hemşehrilerimi bir kez daha tedbirlere sıkı sıkı sarılmaya davet ediyorum.’ sözlerine yer verdi.

Mücadelenin devam ettiğini aktaran Bakan Koca, ‘Sağlık ordumuzla mücadelemizi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz ay şiddetlenme yaşamıştık. Ülke genelinde hasta sayıları artışa geçmişti. Bazı il ve bölgelerimize müdahalelerimiz oldu. Salgının hızını yeniden kestik.’ cümlelerini kullandı.

HEDEF HASTA SAYISINI AZALTMAK

 Bakan Koca, hasta sayısını azaltma hedeflerinin olduğundan bahsederek, ‘Son 2 haftada vaka sayımız 3’te 1 oranına indi. Adana’da vakamız eylül ayında en yüksek olan sayı, yüzde 66 azalma gösterdi.’ ifadelerini kullandı.

Ayrıca Adana’da konuşma yapan Fahrettin Koca, ‘Adanalı hemşehrilerimizi uyarmak istiyorum. Büyüklerimizi yeterince koruyamadığımızı görüyoruz. Adana’da şuan 228 filyasyon ekibimiz sahada hızla çalışıyor. Her ekip 3 kişiden oluşuyor.’ diyerek uyarıda bulundu.

İLİşKİLİ HABERLER Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Kovid-19 İnsan Derisinde 9 Saat Barınabilir

Kovid-19 İnsan Derisinde 9 Saat Barınabilir

Kovid-19 Aşısında Son Aşama

Kovid-19 Aşısında Son Aşama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 6 İlin Sağlık Müdürü İle Görüştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 6 İlin Sağlık Müdürü İle Görüştü

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Four Seasons Grubunun Üyesi Tommy DeVito, Kovid-19'dan Yaşamını Kaybetti

Four Seasons Grubunun Üyesi Tommy DeVito, Kovid-19’dan Yaşamını Kaybetti

Macit Sonkan Koronavirüse Yakalandı

Macit Sonkan Koronavirüse Yakalandı

Chanel Defilesinde Koronavirüs Unutuldu

Chanel Defilesinde Koronavirüs Unutuldu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.