DOLAR 32,3603
EURO 34,6712
ALTIN 2.394,20
BIST 10.188,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Sağlığınız İçin Acı Biber Tüketin

23.06.2020
A+
A-

Yalnızca Türk mutfağının değil benzer vakit da dünya mutfağı için de fazla kayda değer bir besindir. İçeriğinde oldukça çok beta karoten bulunun bu beslenme C Vitamini bakımından epeyce zengindir. Acı biber tüketimi bununla beraber metabolizmayı hızlandırır. Dolayısıyla hızlı kilo vermenizde oldukça yardımcıdır.

ACI BİBER HANGİ HASTALIKLARDA FAYDALIDIR?

Besin ve Perhiz Uzmanı Dilem İrkin Koça, baharat olarak da kullanılan acı biberin kötü kolesterolü düşürdüğünü açıkladı. Acı biber lifli yapıya sahiptir. Dolayısıyla bağırsakların çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler. Acı biber içerisinde yüksek oranda bera karoten içerdiğinden nedeniyle kansere karşı korunmada etkilidir. C Vitamini doğruca de bağışıklık sistemi güçlenir.

Midesinde yanma ve ülser problemi yaşayanlar acı biberi tüketmeleri öğüt edilmez. bununla beraber insanların acı biberi günde 2 adedi geçmeyecek şekilde tüketmeleri tavsiye edilir. Pozitif oranda tüketim sonrasında midede yanma görülebilir. Acı biber bütün dünyada yetiştirilebilir. Vücudun vitamin, potasyum ve kalsiyum ihtiyacını karşılamada epeyce etkili bir besindir.

İLİşKİLİ HABERLER Baharatlı Sarımsaklı Tortilla Tarifi

Baharatlı Sarımsaklı Tortilla Tarifi

Jennifer Lopez’in Beslenme Disiplini

Jennifer Lopez’in Beslenme Disiplini

Cilde Parlaklık Veren Baharat Maskesi

Cilde Parlaklık Veren Baharat Maskesi

Yazın Beslenmede Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yazın Beslenmede Dikkat Edilmesi Gerekenler

İLİşKİLİ GALERİLER Kırmızı Acı Biber Zayıflatır Mı?

Kırmızı Acı Biber Zayıflatır Mı?

Acı Biberle Dudaklarınızı Dolgunlaştırın!

Acı Biberle Dudaklarınızı Dolgunlaştırın!

Unutkanlık Yaşıyorsanız Bu Besinleri Tüketin

Amnezi Yaşıyorsanız Bu Besinleri Tüketin

Bu Sebzelerin Suları Çok Faydalı

Bu Sebzelerin Suları Fazla Yararlı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.