DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Safiye Soyman, Oğlu İçin Mezarı Başında Dua Etti

Safiye Soyman, oğlu için mezarı başında dualar etti. Duygusal anlar ve samimi ifadelerle ailesine ve sevenlerine seslendi.

29.07.2025
A+
A-

Sanatçı Safiye Soyman, geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren ve Multiple Skleroz (MS) hastalığıyla mücadele eden oğlu Harun Akaröz’ü anmak için anlamlı bir etkinlik düzenledi. Bodrum ilçesindeki mezarı başında gerçekleştirilen bu özel anmada, sevdiği oğlunun ruhuna dua okundu ve onun hatırasını yaşatmak amacıyla çeşitli dualar edildi. Anma törenine, Safiye Soyman ve ailesi ile yakın dostları katıldı. Oğlu için yapılan duaların ardından, lokma dağıtımı gerçekleştirildi ve etkinlik duygusal anlara sahne oldu.

Geçen yıl 27 Temmuz’da Burdur’un Ağlasun ilçesinde hastaneye kaldırılan ve solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Akaröz’ün cenazesi, Gündoğan Mezarlığında toprağa verilmişti. Oğlunun vefatının ardından ilk kez böyle bir anma töreni düzenleyen Soyman, duygularını şu sözlerle paylaştı: “Oğlumu kaybetmenin acısını içimde en derinlerde yaşıyorum. O, benim meleğim, hayatımın en kıymetli parçasıydı.”

İçtenlikle oğlunu anlatarak, onun Türkiye tarafından çok sevildiğine dikkat çeken Soyman, şunları söyledi: “Türkiye, Harun’umu çok iyi tanıyordu ve sevenleri ona büyük sevgiyle bağlıydı. Hiçbir zaman oğlumu saklamadım, onun varlığını hep gururla anlattım. Türkiye, oğlum için gözyaşı döktü. Bir yıl nasıl geçti bilmiyorum ama onun anısına köyümüzde hayrat yaptırdık. Bu hayrat onun ölümsüzlüğünü simgeleyecek.”

Oğlunun anısına doğayı yaşatmak isteyen Soyman, ayrıca şu sözlerle duygularını dile getirdi: “Oğlumun hatırasını yaşatmak için 100 fidan diktireceğim. Bu fidanlar büyüdükçe, onun ruhu da canlı kalacak. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın, içimde hem acı hem de sevgiyle doluyum. Yüreğim yanıyor ama onun adına böyle güzel bir şey yapmak bana güç veriyor.”

Son olarak, Safiye Soyman, ailesi ve sevenleriyle birlikte yapılan bu anlamlı törenin, oğlunun hatırasını yaşatmak ve onun sevgi dolu anılarını gelecek nesillere aktarabilmek adına önemli bir adım olduğunu belirtti. Oğlunun ruhu önünde saygıyla eğilerek, onun anısını yaşatmaya devam edeceğine söz verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.