Sadettin Saran’ın Savcılık İfadesinde Uyuşturucu İddialarına Ait Şifreli Diyaloglar ve Savunmalar
Sadettin Saran’ın savcılık ifadesindeki uyuşturucu iddialarını şifreli diyaloglar ve savunmalarla irdeliyoruz; olayın perde arkası ve analizi burada.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen uyuşturucu soruşturmasında şüpheli olarak ifade veren Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran, savcılık karşısında pek çok dikkat çekici detaya yer verdi. Lafı dolandırmadan belirtmek gerekirse, beyanlarında mesajlaşmalardaki ifadelerin çoğunu espri veya metafor olarak nitelendirdi.
“BANA GELİRKEN OT GETİRMEYİ UNUTMA” sözleri üzerinden Ela Rümeysa Cebeci ile arasındaki sohbetler hatırlatılarak, bu iletişimin gerçek hayattaki bağımlılıkla bir bağlantısı olmadığını savundu. Saran, geçmişte bazı kişilerin kendisine madde tedavisi görmelerine yönelik destek verdiğini —ancak bunların uyuşturucu içerdiğini düşünmediğini— belirtti.
“UYUŞTURUCU YETİŞTİRMEKLE ALAKAM YOKTUR” başlığıyla aktarılan diyaloglar için ise yazışmaların yaklaşık 17-18 ay önceden olduğunu, filmlerdeki konuşmaların espri amacıyla kullanıldığını öne sürdü. Uyuşturucu yetiştirme suçlamalarıyla ilişkisini reddetti ve konuya ilişkin olarak, bu mesajların sadece mizahi bir bağlamda üretildiğini savundu.
“BAHÇEDEN TOPLA GETİR BANA” ifadesiyle devam eden mesajlaşmalar için Saran, Kenan Tekdağ’la ilgili endişelerini dile getirdiğini ve bazı kişinin kendisini uyarma amacıyla paylaşımlar yaptığını söyledi. Ela Rümeysa Cebeci’nin ise bahsi geçen mesajlarda, gündemdeki haberlere ve işten çıkarma tartışmalarına değindiğini aktardı. Saran, bu bölümdeki bazı cümlelerin yine filmden esinlenerek yapılan metaforlar olduğunu vurguladı.
“KAFAM HALA GÜZEL, O NASIL BİR ŞEYDİ” bölümünde, iki tarafın da içki ve sigara tüketimine dair paylaşımları ele alındı. Saran, söz konusu geceyi Hırvatistan’dan gelen bir şaraptan hareketle açıkladı ve söz konusu içkinin yarısı kendisinin, geri kalanın Ela’da kaldığını ifade etti. Ayrıca birlikte içilen şarap nedeniyle Ela’nın mesajında geçen “kafam hala güzel” ifadesinin bu içimin net bir sonucu olduğuna işaret etti.
“CAM KAVANOZDA BULUNANLAR KIZIMIN İLACININ TOZLARI” başlığıyla devam eden bölümde, evde bulunan kavanoz içindeki maddelerin kızının ilaçlarıyla ilgili olabileceğini savunan Saran, bu kalıntıların kahve, lavanta ve adaçayından kaynaklanan kimyasal izler olabileceğini öne sürdü. Bu konuda kriminal test sonuçlarının beklenmesi gerektiğini belirtti. Assos’ta kalan evdeki durumla ilgili olarak, misafir ağırlama ve bakım çalışanlarıyla ilgili bazı açıklamalar yaptı ve çıkan maddelerin üzerinde yapılan ilk testlerin pozitif çıkmış olabileceğini kaydetti. Ancak kesin sonuçlar için kriminolojik incelemenin tamamlanmasını talep etti.
Kriminal Sonuçlarının Beklenmesi Talebi çerçevesinde, Assos’taki villada düzenlenen büyük davetlerin niteliğine işaret eden Saran, davetlere yüzlerce kişinin katıldığını ve bu kalıntıların kendisiyle bir bağlantısı olup olmadığının detaylı laboratuvar analizleriyle netleşmesini istedi. Üzerine atılan suçlamaları reddederek, bu konudaki sorumluluğun kanıtlarla ortaya konulmasını talep etti.