DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Sadettin Saran’ın Saç Örneği İçin Kokain Pozitif Sonuç ve Resmi Açıkladığı Maddeler

Sadettin Saran’ın saç örneğinde kokain pozitif sonuç ve resmi açıklama hakkında güncel bilgiler.

24.12.2025
A+
A-

Adli Tıp Kurumu’na gönderilen saç örneğinde kokain ve metabolitlerinin pozitif çıktığı; bu durumun soruşturmayı yürüten savcılık makamına rapor edildiği belirtildi. Saran ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, testin Adli Tıp Kurumu nezdinde tekrarlanması talebinde bulunacağını ve bağımsız, uluslararası yeterlilikte laboratuvarlarda tüm testlerin kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

LABORATUVARDAN ÇIKARKEN GÖRÜNTÜLENDİ Saran bugün Şişli’de özel bir laboratuvardan çıkarken görüntülendi. Uyuşturucu soruşturması kapsamında alınan saç örneğinde kokain ve metabolitlerinin pozitif bulunduğu bilgisi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletildi. Saran, açıklamalarında iddia edilen maddeyi hayatı boyunca kullanmadığını vurguladı ve bu süreçte gereğini yapmaya hazır olduğunu belirtti. Ayrıca, savcılık tarafından yeniden numune alınıp test yapılmasının talep edileceğini ve sonuçların kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.

İsterseniz, süreçle ilgili olarak Uluslararası bağımsız test kuruluşlarında gerçekleştirilecek tüm testlerin kısa sürede sonuçlandırılacağını ve bilimsel yöntemlerle gerçeğin ortaya çıkacağının altını çizdi. Saran, hakkındaki gizlilik kararı bulunan dosyaya ilişkin bilgilerin bazı mecralarda eş zamanlı yayımlanması konusuna da dikkat çekti ve sürecin hukuk devleti ilkeleri içinde adil biçimde ilerleyeceğine olan inancını yineledi.

Bu gelişmelere ilişkin detaylar, DHA tarafından da doğrulandı ve Saran’ın bugün öğlen saatlerinde yeniden bir laboratuvar ziyaretinde bulunduğu bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.