DOLAR 32,4639
EURO 34,7103
ALTIN 2.436,27
BIST 9.879,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Sadece 80’lerde öğrenci olanların bileceği 7 şey

29.11.2017
A+
A-

 

 

 Elinden alınır diye hiç bir cihazını okuluna götürememek

Akıllı telefonla okula gitmek mi? Kapısında arama yapılan okullar vardı. İçeri girerken üzerinde walkman, radyo, fotoğraf makinesi yakalananların eşyalarına el konulur, veli toplantısında velisine teslim edilirdi.

Sadece 80’lerde öğrenci olanların bileceği 7 şey

Müziğin fiziksel olarak taşınabilir bir şey olması

Tek tuş ile “bu şarkıyı dinledin mi?” diye sorduğumuz bu zamandan, seveceğini düşündüğün şarkıları 12 saatini harcayarak kaydettiğin zamanlara kısa bir yolculuk. Sevdiğine, emek vererek hazırladığın bir örneği daha olmayan karışık kasetler. Bazıları, aynı kasedin 2-3 kopyasını çıkarıp, başka arkadaşları ile de paylaşır. Ya da biri kasedi kendi için kopyasını oluşturmak için ödünç alır ve kasedi bir daha bulamazsınız. Müzik fiziksel olarak taşınabilir bir şeydi.

Ertelenemeyen bir saat ile uyanmak

Sabah 10 tane alarm kurdum, hepsini erteleyip yine geç kalıyorum mu diyorsun? Ya 80’lerde öğrenci olsaydın? Çoğu evde 1 tek çalar saat var ve ilk kim kalkıyorsa onun için kuruludur. Çoğu evde herkes ilk uyanan ile uyanıp güne başlar. Bir kısmında alarmınız ebeveyninizdir asla erteleyemezsiniz. “Anne biraz daha” dediğinizde ertelediğinizi düşünürsünüz fakat o güdümlü terlik!

Sadece 80’lerde öğrenci olanların bileceği 7 şey

Kurşun kalemin el aleti olarak kullanılması

Uzaktan kumandanızın düğmeleri mi çalışmıyor? Birinin kasedi geri/ileri sarması mı gerekiyor. İşte tam aradığınız ekipman. Bir kurşun kalem.

Mezuniyet videolarını sadece parayla satın alabilmek

 Ünlü birinin düğünü mü? Yarın ya da bir hafta boyunca ancak gazete ya da TV’den görebilirsin. Mezuniyet törenin mi var? Videolara ve fotoğraflara ulaşmak için en az 1 Ay beklemelesin ve bunları görmek için üste para vermelisin.

Belediye Otobüsüne Bilet, Halk Otobüsüne Para İle Binmek

Evet. Böyle uzun bir zaman dilimi vardı, nice aşıkları ayıran.

  • Benim mavi kartım var, belediye otobüsüne binicem.
  • Benim biletim yok, yarın görüşürüz aşkım.
  • Hmm tmam.

Nice yiğitler yalnızlar kervanına katıldı bu ikilem yüzünden.

Sadece 80’lerde öğrenci olanların bileceği 7 şey

Belediye Otobüsüne Bilet Boyayıp Binmek

Halk otobüslerinin kestiği biletleri, kırmızı kalemle boyayıp belediye otobüsüne yaktıran öğrencilerdir. Hemen kötü düşünmeyin, sırf bunlar sayesinde teknoloji gelişti.

 

 

 

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.