DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Sadak Baraj Gölü’nde Kışın Balık Avı Rüyası: Doğanın Sert Ama Büyüleyici Yüzü

Sadak Baraj Gölü’nde kışın balık avı deneyimi, doğanın sert ama büyüleyici yüzünü keşfetmek isteyenler için eşsiz bir macera.

23.04.2025
A+
A-

Sadak Baraj Gölü’nde Kışın Balıkçılık Heyecanı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Sadak köyü sınırları içerisinde yer alan Sadak Baraj Gölü, soğuk kış günlerine rağmen balık tutkunlarını ağırlamaya devam ediyor. Yaklaşık 50 santimetre kalınlığındaki buz tabakasını baltalar ve kazmalar kullanarak kıran balıkçıların sabrı ve azmi, doğanın sert ama bir o kadar da büyüleyici yüzünü gözler önüne seriyor.

Sadak Baraj Gölü'nde Kışın Balıkçılık Heyecanı

Doğanın Sertliği ve Doğa Fotoğrafçıları

Gün boyunca gölde zaman geçiren doğa severler, buzların üzerinde yürüyüş yaparak, karla kaplı manzaraların tadını çıkardı. Bölgeye alışmış olan yerel halk, gece hava sıcaklıklarının eksi 16 dereceye kadar düştüğünü belirterek, bu zorluklara rağmen geleneksel yöntemlerle balık avlamaya devam ettiklerini dile getiriyorlar.

Doğanın Sertliği ve Doğa Fotoğrafçıları

Balık Avlama Yöntemleri ve Geleneksel Miras

“Sabahın erken saatlerinde göle gidip önce buzları kırıyoruz. Daha sonra yemlerimizi oltalara takıp, yaklaşık 20 metre derinliğe indiriyoruz ve sabırla bekliyoruz,” diyen tecrübeli balıkçı Şahin Güner, bu geleneksel yöntemin kendilerine büyüklerinden miras kaldığını ve nesilden nesile aktarıldığını vurguladı. Güner, ayrıca, doğanın bu sert koşullarında bile balık avlamanın kendileri için büyük bir tutku olduğunu belirtti.

Balık Avlama Yöntemleri ve Geleneksel Miras

Atalarımızdan Kalan Geleneksel Balıkçılık Kültürü

Soğuk havalara rağmen balık tutmanın kendileri için bir yaşam biçimi ve kültür olduğunu ifade eden Soner Aslan, “Buzları kırıp oltalarımızı hazırladık. Atalarımızdan öğrendiğimiz bu geleneksel balıkçılığı yaşatmaya devam ediyoruz,” diyerek, Sadak Baraj Gölü’nde buzların üzerinde balık avlamanın, kendileri için bir ritüele dönüştüğünü sözlerine ekledi.

Atalarımızdan Kalan Geleneksel Balıkçılık Kültürü

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.