DOLAR 32,1797
EURO 34,9728
ALTIN 2.506,47
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Açık
İstanbul
24°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 23°C

Saçlar için sülfatsız ürün kullanmak neden önemli?

30.07.2020
A+
A-

Sülfat, çoğu şampuanda bulunan ve köpürmesini sağlamak için içeriğine eklenen kimyasal bir bileşiktir. Ürünlerin içerik bölümüne baktığınızda; SLS, ALES, SLES gibi isimlerle çoğu üründe karşınıza çıkar.

Peki neden eklenir? Çünkü çok köpüren şampuanlar, kullanan kişilere saçı daha iyi temizlediği hissini verir. Oysa ki sülfatın saçın temizlenmesine hiçbir katkısı yoktur. Aksine saça ve saç derisine zarar verir.

Sülfat, saç derisini tahriş eder ve kurutur. Bu yüzden özellikle saç derisinde egzama ya da kepeklenme gibi sorunları olan, saç derisi hassas kişilerin sülfatsız ürünlere yönelmesi çok daha doğru bir tercih olabilir.

Sülfat, yalnızca saç derisini değil saç tellerini de yıpratır. Saçların doğal yapısına zarar verirken, özellikle boyalı ve işlem görerek yıpranmış saçları daha da yıpratır.

Saç boyasının parlaklığının azalmasına ve rengin hızlı akmasına neden olur.

Saç tellerini kurutarak zarar verdiği için, saçın sahip olduğu doğal şeklinin bozulmasına neden olur.

Bilinen tüm bu olumsuz etkileri göz önüne alındığında, kullandığınız şampuanın sülfat içermesinin “temizlik hissi vermesi” dışında hiçbir artısı olmadığını söyleyebiliriz. Bu yüzden de saçınızın doğal güzelliğini koruyabilmek için, hem ne istediğine kulak vermenizi hem de sülfatsız ve nazik içerikli ürünler tercih etmenizi önerebiliriz.

Sülfatsız saç bakım ürünlerini incelemek için tıklayın.

 

Bu bir ilandır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.